ZAHUHTAVA LI SE NA RELACIJI HAJDUK - NAVIJAČI, JESU LI SPLIĆANI POPUSTILI PRED / HNS-om? Ovo je Brbić rekao na riječ izdaja

Image
Foto: PIXSELL

'Nismo znali tko će doći. Mi smo dobili poziv od gradonačelnika'

28.6.2019.
8:11
PIXSELL
VOYO logo

Zahuhtava se na relaciji Uprava Hajduka - navijači! Toliko puta tijekom povijesti već viđen scenarij, a opet tako čudan. Nakon sastanka Hrvatskog nogometnog saveza, Hajduka i Grada Splita u ponedjeljak u Splitu na Poljudu oko utakmice Hrvatske i Mađarske na Poljudu, reagirali su iz Torcide i Udruge Naš Hajduk i objavili priopćenje u kojem su te događaje nazvali izdajom i političkim igrokazom...

Image
ŠTO SE DOGAĐALO IZA ZATVORENIH VRATA, JE LI HAJDUK DAO ULTIMATUM HNS-U? /

Kustić nam je sve objasnio

Image
ŠTO SE DOGAĐALO IZA ZATVORENIH VRATA, JE LI HAJDUK DAO ULTIMATUM HNS-U? /

Kustić nam je sve objasnio

Osudili dogovor, nisu dobili ispriku

Osudili su dogovor Grada Splita, Hajduka i HNS-a oko domaćinstva Poljuda za ključnu eurokvalifikacijsku utakmicu reprezentacije Hrvatske protiv Mađarske 10. listopada, kao i oko početka provođenja zahtjeva Hajduka, odnosno obećanja ključnog operativca HNS-a Marijana Kustića da će početi ispunjavati zahtjeve Splićana (ima ih ukupno sedam) i da će, ubuduće, hrvatska nogometna reprezentacija barem jednu utakmicu kvalifikacija uvijek igrati u Splitu. U prijevodu, reagirali su na dogovor i na to da je sve izgledalo, prema njima, "na politički igrokaz"... Također, očekivali su i ispriku od HNS-a prema Hajduku, ali je nisu dobili...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Od svih udaraca što ih je politika zadala Hajduku, a bilo ih je, ovo je zasigurno jedan od najnižih. I zove se – izdaja", poručila je Torcida u svojem priopćenju!

Naravno, klub nije mogao ne reagirati pa je Marin Brbić, predsjednik Uprave Hajduka, prvo putem priopćenja a potom i u intervjuu za Dalmatinski portal...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Točka preokreta

"Mislim da smo došli do točke preokreta i odlučni smo dovesti Hajduk tamo gdje mu je mjesto, što odgovara navijačima i vlasnicima kluba. Jučer ste pročitali priopćenje NH i Torcide. Stvari se moraju promijeniti, mora se znati tko što radi. Igrači igraju, trener trenira, sportski direktor se bavi sportskim pitanjima, uprava upravlja klubom, NO nadzire, vlasnici moraju štititi svoje vlasništvo preko Skupštine i Nadzornog odbora. Naš Hajduk ima pravo biranja svih sedam članova NO-a", kazao je Marin Brbić i nastavio:

"To je super i radi se o modelu kojega podržavamo svim srcem. Ali ne možemo prihvatiti način komunikacije da se dira u osobni dignitet ljudi koji upravljaju, a na temelju subjektivne procjene onih koji sastavljaju priopćenja".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potom se osvrnuo i na riječ "izdaja" u zajednićkom priopćenju Torcide i Udruge "Naš Hajduk"...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Nismo znali tko će doći'

"Nismo znali tko će doći. Mi smo dobili poziv od gradonačelnika. Dva-tri dana prije smo izdali priopćenje u kojemu smo kazali da se naši zahtjevi moraju ispuniti, ali da jesmo za razgovor. Oni su se obratili Gradu Splitu i zatražili sastanak. Ja sam od službe Grada dobio poziv za sastanak, ali bio je nejasan i poslao sam mail da ćemo se odazvati samo ako su tema zahtjevi, a ako će se razgovarati o utakmici da nas ne zanima. Nakon toga sam dobio dopis gospodina Kustića u kojemu se kaže da će se razgovarati o zahtjevima Hajduka", istaknuo je Brbić i nastavio:

"Pregovori nemaju alternativu jer smo već 7 godina u pasivnoj poziciji gdje klub gubi i odlučili smo da stvari treba rješavati aktivno. U Domovinskom ratu je bilo bar 30 mirovnih pregovora između Tuđmana i Miloševića, nakon Bljeska i Oluje je uslijedila mirna integracija Podunavlja, gdje su spašeni ljudski životi... Razgovor nikad nema alternativu. Na prvom mjestu gledamo interes Hajduka, ali i hrvatskog nogometa".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Naš Hajduk" je morao razgovarati s NO prije sastanka'

Šef Bijelih o najavljenim razgovorima udruge "Naš Hajduk" i Nadzornog odbora je rekao:

"Naš Hajduk' je morao razgovarati s NO prije sastanka, a ne poslije. S Našim Hajdukom nisam razgovarao jer je njihov stav da ne žele pričati s Upravom, osim o članstvu, a sve drugo će raspraviti s Nadzornim odborom. Mi smo u protekla četiri mjeseca imali sastanak, gdje mi je jasno rečeno da nećemo imati više niti jedan, što je po meni pogrešno".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Mi smo mislili za svaku točku naših zahtjeva imati tematski sastanak'

Priznao je kako ga je delegacija HNS-a od osam članova koja je došla u Split - iznenadila!

"Mi smo mislili za svaku točku naših zahtjeva imati tematski sastanak, gdje ćemo angažirati ljude koji se time bave. Zaključak je na kraju da će se održati novi sastanak za svaku od točaka. S poljudskog sastanka je vođen detaljan zapisnik na 7-8 stranica, gdje se može vidjeti točno što je tko rekao na sastanku. To su zahtjevi od 7. prosinca. Mi smo ih se morali držati, a znate i sami da su neki od njih manje bitni. Po meni su prva dva i peti krucijalni. Kod trećeg i četvrtog je pitanje interpretacije. Formalno-pravno su oni u pravu, ali lijepo je novinar Damir Petranović rekao da se ne provodi duh Zakona o sportu. Čak i kad bi oni ispunili svih sedam zahtjeva, ne smatram da bi svi naši problemi bili riješeni. Ali mi moramo ući unutra da bi mogli odlučivati i mijenjati stvari", zaključio je Marin Brbić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo