NAVIJAČKO LUDILO

NET.HR NA MAKSIMIRU: Navijači preplavili zagrebačke ulice i napravili atmosferu za pamćenje

Hrvatski i ukrajinski navijači preplavili su ulice glavnog hrvatskog grada Zagreba.

I dok je policija cijli dan na nogama zbog informacija kojima raspolaže o mogućnosti nereda na večerašnjoj utakmici, ukrajinski navijači uživali su u sunčanom zagrebačkom danu. Mirno su ispijali svoja pića na osunčanim terasama zagrebačkih kafića bez opasnosti od ikakvih sukoba s Bad Blue Boysima i ostalim hrvatskim navijačkim grupama, a na središnjem zagrebačkom trgu po ogradama kafića izvjesili su veliki broj ukrajinskih zastava i transparenata na kojima pišu imena mjesta i gradova iz kojih dolaze.

S bliženjem utakmice navijači su lagano krenuli prema Maksimiru o čemu više možete čitati ispod.

UŽIVO:

19.36 – Još malo i počinje utakmica, a do tada pogledajte još malo kakva je atmosfera oko stadiona.

18.54 – Rijeke ljudi slijevaju se prema Maksimiru. Atmosfera je sve ‘nabrijanija’, a navijači sve glasniji. Pjevaju se navijačke pjesme, od ‘Moja domovina’ do ‘Bježite ljudi, bježite iz grada’….

18.47 – Oko stadiona se čuju ustaški pokliči, navijači između ostalog viču ‘Za dom spremni’. Ako se to bude ponavljalo i za vrijeme utakmice, Uefa sigurno neće imati milosti za HNS.

Helikopter oblijeće maksimirski stadion.Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

18.34 – Atmosfera oko stadiona uoči utakmice.

18:27 – Evo kako zapadno parkiralište maksimirskog stadiona izgleda dva sata prije utakmice…

17:58 – Odlična atmosfera vlada u Zagrebu uoči utakmice između Hrvatske i Ukrajine, što se može vidjeti i po snimkama iz grada.

Iz Ukrajine je, prema hrvatskim medijima, krenulo 27 navijačkih autobusa prema Zagrebu, a Hrvatski nogometni savez očekuje dolazak oko 2.000 Ukrajinaca na utakmicu. Predviđena je i prijateljska utakmica hrvatskih i ukrajinskih navijača na stadionu Hrvatskog dragovoljca.

Zasad je jedini izgred zabilježen u četvrtak, kada su se međusobno potukla dvojica ukrajinskih navijača. To je u četvrtak za RTL televiziju izjavio načelnik Uprave policije Krunoslav Borovec. On je dodao da je u Zagreb stiglo i osam ukrajinskih policajaca koji će pomoći hrvatskim kolegama u održavanju reda.

 


Manji broj Ukrajinaca još je od srijede u glavnom hrvatskom gradu.

‘NEMA TUČNJAVE, HRVATI SU NAM PRIJATELJI, PROŠLI SU ISTO KAO I MI’: Domovinski rat i zbivanja posljednjih godina u Ukrajini jako su slični

Postignut dogovor o nenapadanju hrvatskih i ukrajinskih huligana

Uoči utakmice, ukrajinski navijači na društvenim mrežama objavili su zanimljiv post i poziv. Tamošnji ultrasi ističu kako su postigli dogovor s hrvatskim navijačima o međusobnom nenapadanju te pozvali sve ukrajinske navijače na ‘normalno ponašanje u Zagrebu’.

UKRAJINSKA INVAZIJA NA ZAGREB: Čak 27 autobusa krenulo prema hrvatskoj metropoli

Veliki broj hrvatskih dobrovoljaca došli braniti Ukrajinu

U objavi koju su ‘potpisali’ navijači Dinama K, Dnjipra, CSKA-a, Metalista, Chernomoretsa te Karpatya iz Liva stoji kako ‘postoji veliki broj hrvatskih dobrovoljaca koji su došli braniti Ukrajinu, što se mora poštovati’ te kako će u uzvratnom susretu (9. 10. 2017.) ‘učiniti sve da hrvatske navijače lijepo ugoste’.

ZAGREB POD OPSADOM POLICIJE: Poduzeli su neviđene mjere sigurnosti, grad izgleda kao ratna zona

Policije ima posvuda

Policije u Zagrebu zaista ima posvuda, ali snage reda više brinu o mogućim neredima hrvatskih navijača na samoj utakmici na kojoj će biti ukupno oko tisuću redara i policajaca. Na južnoj tribini očekuje se oko 2000 ukrajinskih navijača, što će biti jedna od najvećih navijačkih reprezentativnih podrška još od Engleza koji su 2008. na Maksimiru pratili poraz Vatrenih 1-4.

SENZACIJA: Jose Mourinho osobno stigao u Zagreb kako bi dogovorio transfer velike hrvatske zvijezde u United

Najavljena je prava invazija Ukrajinaca na Zagreb, a prema posljednjim informacijama prema Hrvatskoj se uputilo 27 autobusa s Ukrajincima. U dolasku u Hrvatsku nije ih omelo dugačko putovanje, iz Kijeva za Zagreb putuje se, naime, 26 sati. Reporter N1 televizije prošetao se centrom Zagreba i malo porazgovarao s ukrajinskim pristalicama.

“Vjerujem u pobjedu naše reprezentacije. Bit će 2-0 ili 3-0”, kazao je neimenovani Ukrajinac koji je bio okružen mnoštvom svojih prijatelja koji će s njim pratiti susret na Maksimiru, tako indirektno poslavši poruku Vatrenima kako vjeruju u svoje nogometaše koji su u Zagreb došli skinuti skalp renomiranoj Hrvatskoj.

Reporter N1 televizije uzeo je izjavu i od dva hrvatska navijača.

“Vjerujemo u pobjedu Hrvatske i nadamo se kako neće biti nikakvih nereda”, istaknuli su.


Povratak na Net.hr