To se zove rikverc: Dinamo dobio bogatstvo na ludom dogovoru!

Njemački nogometni prvoligaš Bayer Leverkusen objavio je u utorak da je potpisao ugovor na pet i pol godina, odnosno do ljeta 2020., sa 19-godišnim hrvatskim braničem i nogometnom Nadom 2014.

20.1.2015.
18:27
VOYO logo

"Sretan sam jer Bayer je najbolja opcija za mene i moj razvoj", izjavio je Jedvaj za intenetski portal Bayera.

Jedvaj je u ljeto 2013. za pet milijuna eura otišao iz zagrebačkog Dinama u talijansku Romu. No, u Romi je uglavnom grijao klupu za pričuve, pa je proteklog ljeta otišao na dvogodišnju posudbu u Leverkusen, koji je dobio i pravo otkupa ugovora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njemački klub je tu klauzulu aktivirao, a mediji navode kako je Romi plaćeno 7,5 milijuna eura. Od tog bi iznosa čak četvrtina trebala pripasti Dinamu po klauzuli uvrštenoj u ugovor prilikom Jedvajevog prelaska iz Maksimira u Rim.

//www.youtube.com/embed/xGVfEYFOTY0

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jedvaj je puno napredovao u posljednjih nekoliko mjeseci. Jako smo zadovoljni što smo potpisali ugovor s njime, jer će biti ključni igrač naše momčadi u narednim godina. Također, ovime smo pokazali da ćemo i dalje graditi ekipu na mladim i talentiranim igračima", rekao je izvršni direktor Bayera Michael Schade.

Jedvaj je ove sezone skupio 14 nastupa u Bundesligi, te je postigao dva gola. U Bayeru najčešće igra na poziciji desnog braniča, ali može igrati i na mjestu stopera te u veznom redu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U proteklih nekoliko mjeseci Jedvaj je pokazao veliki potencijal i svestranost, i to uz utakmice u utakmicu. Zbog toga smo odlučili da odmah potpišemo ugovor s njime i vjerujem da će nam se to isplatiti", izjavio je sportski direktor Leverkusena i legendarni njemački golgeter Rudi Voller.

Menadžer Dinamova veznjaka Marcela Brozovića (22) odbacio je u utorak medijska nagađanja kako će njegov štićenik do kraja zimskog prijelaznog roka preseliti u Napoli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije istina da Brozović ide u Napoli, iz toga kluba nije stigla nikakva ponuda. No, zato ima ponuda iz velikih engleskih klubova, ali zasad ne bih govorio o kojim je klubovima riječ", kazao je Brozovićev menadžer Miroslav Bičanić za internetski portal "Europacalcio".

Dosad se Brozovića najviše povezivalo sa odlaskom u Arsenal, ali u zadnje vrijeme interes za njega su pokazali i Napoli, AC Milan, te Valencia.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo