IMA SE

JEDE SE KAVIJAR, PIJE SE DŽIN: Ronaldo je sa svojim ludim bogatstvom uspio ući u povijest

Aktualni osvajač Zlatne lopte Cristiano Ronaldo postao je prvi nogometaš u povijesti koji je završio kalendarsku godinu kao sportaš s najvećom zaradom, objavio je magazin Forbes.

Prema procjeni poznatog časopisa, Ronaldo je u 2016. godini od plaće, bonusa i ostalih dodataka zaradio 88 milijuna američkih dolara, što ga je lansiralo na vrh Forbesove ljestvice. Njegov vječni rival Lionel Messi je na drugom mjestu sa zaradom od 81 milijuna dolara, dok je trećeplasirani košarkaš LeBron James (77 milijuna dolara).  Ronaldo je na vrhu naslijedio boksača Floyda Mayweathera i golfera Tigera Woodsa.

BIJESNI RONALDO: Evo kako je Realova zvijezda izvrijeđala vlastite navijače

Ipak daleko od Mayweathera

“S Mayweatherovim umirovljenjem i Woodsovim ozljedama otvorilo se mjesto na vrhu. Ronaldo je postao tek drugi sportaš iz momčadskih sportova, nakon Michaela Jordana, koji je došao na prvo mjesto od 1990. godine kada smo kreirali ljestvicu”, objasnio je Kurt Badenhausen iz Forbesa.

Ronaldova zarada ipak značajno zaostaje za onom koju su 2015. imali Mayweather (300 milijuna dolara) i njegov suparnik iz ringa Manny Pacquiao (160 milijuna).

Povratak na Net.hr