ŠTIMAC U PROBLEMIMA ZBOG TEŠKIH OPTUŽBI: / Njegova objava imena koja 'vode Hajduk u propast' neće proći samo tako

Image
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Igor Štimac morat će na sud zbog optužbi

29.11.2018.
16:27
Marko Prpic/PIXSELL
VOYO logo

Čini se kako teške optužbe proslavljenog bivšeg hrvatskog nogometaša i bivšeg izbornika VatrenihIgora Štimca i objava imena ljudi koji, prema njemu, vode Hajduk u propast, neće proći samo tako.

Image
'BRAVO IGORE': /

Štimac objavio status o Hajduku, petokraki i kokardama, podržao ga glavni tajnik vladajućeg HNS-a

Image
'BRAVO IGORE': /

Štimac objavio status o Hajduku, petokraki i kokardama, podržao ga glavni tajnik vladajućeg HNS-a

Štimac je objavio imena osoba koje navodno "vuku sve konce u Hajduku te koji vode klub u propast", kako je to u svojoj bombastičnoj objavi Štimac i istaknuo. "Kao one koji su uništili klub i vode ga u propast" naveo je Antu Majića, Matu Kukavicu, Danka Radaljca, Antu Šalinovića, Slavena Marasovića i Benjamina Perasovića, a s jednim od njih petorice će se naći na sudu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sudac općinskog suda i dopredsjednik Društva prijatelja Hajduka Zagreb

Mate Kukavica, inače sudac općinskog suda u Zagrebu, je dopredsjednik Društva prijatelja Hajduka Zagreb. U udruzi su se odlučili za potezom tužbe, te su je i pokrenuli protiv Štimca.

Image
Image

02.12.2014., Zagreb - Izaslanstvo Splita i Hajduka sastalo se danas u Saboru s ministrima Vedranom Mornarom i Arsenom Baukom. Vinko Radovani, Marin Brbic, Zvonko Simunic, Mate Kukavica. Photo: Patrik Macek/PIXSELL

"Upravo zbog navedenih laži i neistina, trpimo štetu, zbog čega ćemo se u svrhu zaštite kako naše udruge tako i članova obratiti sudu gdje će oni koji iznose laži i objede imati zadovoljstvo obrazložiti razloge sukladno Zakonu o medijima", stoji u priopćenju objavljenom na web stranici od DPH Zagreb koje prenosimo u cjelosti:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Osjećamo obavezu, prije svega radi zaštite interesa naših članova'

"S obzirom na natpise u pojedinim medijima, osjećamo obavezu, prije svega radi zaštite interesa naših članova i same udruge, ali i zbog cjelokupne javnosti, reagirati ovim priopćenjem.

Društvo prijatelja HNK Hajduk u Zagrebu nema niti je imalo bilo kakvog upliva u bilo koju odluku našeg najdražeg kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cilj djelovanja naše udruge je jasno propisan i odredbom članka 6. Statuta prema kojoj je Udruga osnovana u cilju promicanja Hrvatskog nogometnog kluba Hajduk Split.

Prema našem shvaćanju, navedeno ne podrazumijeva bilo kakvo utjecanje na donošenje odluka u klubu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Radimo na povećavanju članstva našeg kluba

U smislu navedenog cilja, prije svega radimo na povećavanju članstva našeg kluba, sudjelujemo u brojnim humanitarnim akcijama, neke i sami iniciramo, organizirali smo do sada više puta dobrovoljno darivanje krvi itd., ali niti jedna naša aktivnost nije niti smije biti usmjerena na bilo kakav utjecaj na donošenje odluka u našem klubu.

Image
Foto: Hrvoje Jelavić / PIXSELL
Image
Foto: Hrvoje Jelavić / PIXSELL

Slaven Bilić i Igor Štimac

Mi donekle shvaćamo frustraciju određenih medija i/ili određenih novinara jer, ne lažimo se, zbog načina na koji funkcionira Hajduk, klubu nemaju pristupa razni političari, kvazipolitičari i razni kvazihajdukovci, od kojih su dotični imali ranije koristi ili u vidu informacija ili u nekom drugom obliku, međutim, tu frustraciju pojedini mediji i novinari ne smiju artikulirati na protupravan način i to iznoseći laži i objede na račun naše udruge.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Laži i neistine

Upravo zbog navedenih laži i neistina, trpimo štetu, zbog čega ćemo se u svrhu zaštite kako naše udruge tako i članova obratiti sudu gdje će oni koji iznose laži i objede imati zadovoljstvo obrazložiti razloge sukladno Zakonu o medijima.

Na kraju, očiti su pokušaju one od Julija Cezara “divide et impera”, ali smo sigurni i da su oni koji to hoće učiniti podcijenili jedinstvo navijača kluba koje se do sada nebrojeno puta pokazalo kao nepremostivo za svakog protivnika", stoji u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo