JEDAN OD NAJBOLJIH NOGOMETAŠA SVIH VREMENA ČESTITAO LUKI: / 'Privilegija je gledati te kako igraš!'

Image
Foto: AFP

Velika čast za našeg kapetana koji je ušao u izabrano društvo

24.9.2018.
22:54
AFP
VOYO logo

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić (33) proglašen je najboljim igračem svijeta u protekloj sezoni u izboru Međunarodne nogometne federacije (FIFA), dok izbornik hrvatske vrste Zlatko Dalić ipak nije proglašen najboljim trenerom već je nagradu dobio izbornik svjetskih prvaka Francuz Didier Deschamps.

Modriću je trofej “The Best”, rad zagrebačke umjetnice Ane Barbić Katičić, na svečanosti u londonskom Royal Festival Hallu uručio predsjednik FIFA-e Gianni Infantino.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Petnaesti u odabranom društvu

Međunarodna nogometna federacija nagradu za najboljeg nogometaša svijeta dijeli od 1991. godine, a prvi dobitnik je bio Nijemac Lothar Matthaus. Od 2010. do 2015. godine nagradu je dodjeljivala u suradnji s France Footballom koji najboljem nogometašu svijeta daje Zlatnu loptu. Međutim, prije tri godine FIFA i Francuzi odlučili su se razići.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Modrić se može pohvaliti kako je tek 15. igrač koji je ušao u odabrano društvo. Nagradu su do sada dobivali nogometni majstori kao što su Brazilci Ronaldo, Ronaldinho, Romario, Rivaldo i Kaka, Talijani Roberto Baggio i Fabio Cannavaro, Francuz Zinedine Zidane, Nizozemac Marco van Basten, a od 2008. godine nagradu su osvajali jedino Portugalac Cristiano Ronaldo i Argentinac Lionel Messi. Obojica po pet puta a Modrić je postao prvi igrač na svijetu koji je srušio njihovu dominaciju.

Najboljem nogometašu svijeta putem Twitter čestitao je i onaj koji je to nekada također bio, a danas je smatran za jednog od najboljih svih vremena - legendarni Pele.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo