JEDAN DETALJ S KOMEMORACIJE U IME EMILIANA SALE LOMI SRCE: / Zbog ovog ljudi diljem svijeta rone suze

Image
Foto: AFP

Nakon duge potrage, obitelj i prijatelji ispratili su Emiliana Salu na vječni počinak

16.2.2019.
20:28
AFP
VOYO logo

Tijelo Emiliana Sale je prije 10 dana pronađeno nakon velike potrage, a danas je održana komemoracija za argentinskog napadača. Sala je, podsjećamo, trebao preći iz Nantesa u Cardiff, a kada se vraćao u Francusku da se pozdravi s bivšim klubom dogodila se tragedija. Avion u kojem se nalazio Sala je nestao, a nakon višednevne pretrage pronađene su najprije olupine aviona, a onda i tijela njega i pilota.

Svijet je i dalje u šoku, ali Sale više nema i s tim su se morali pomiriti i najbliži argentinskog napadača i mnogi nogometni fanovi, ali i njegov pas Nala. Ona je dansa čekala ispred vrata sale u kojoj je održana komemoracija. Tužan prizor i dokaz da je pas zaista najbolji čovjekov prijatelj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Htjela bih naći odgovornu osobu, nekoga tko će mi reći: 'Dogodilo se to i to', ali izgleda da je ovo samo bila nesreća", kazala je Salina teta Mirta Taffarel. Salino tijelo u petak je vraćeno u Argentinu, a zatim je iz Buenos Airesa prebačeno u Santa Fe, grad gdje je ovaj igrač odrastao i gdje je na kraju i sahranjen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedini iz sela koji je uspio

"Emi, You'll Never Walk Alone", pisalo je na nekim transparentima u njegovom rodnom gradu gdje su mnogi ožalošćeni zbog svega što se dogodilo. Lucia Torres, koja je živjela u blizini njegove kuće, kazala je da je "Sala bio poput člana obitelji. Ne mogu shvatiti, jednostavno je preteško, ovaj grad pati od 21. siječnja".

"Mi smo malo selo i Emi je bio jedini igrač koji je otišao i postao profesionalac. On će vječno biti u našim srcima", riječi su Daniela Ribera, predsjednika San Martina de Progresa, kluba u kojem je Sala ponikao i gdje je kao dječak trenirao i igrao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vjerujem da je Bogu bio potreban broj devet. Sada ga ima", kazao je jedan od prijatelja Salinog oca. U Argentini su danas i predstavnici Cardiffa i Nantesa. Najteže je ipak bilo Salinoj mami Mercedes i sestri Romini, koji su se vratili iz Europe u Argentinu kako bi danas prisustvovali oproštaju od Sale, a prisutan je i njegov otac Horacio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo