Je li trener Modrih Zoran Mamić napokon pronašao svog spasioca?

Trener Dinama Zoran Mamić odlučio je da će Jeremy Taravel zamijeniti otpisanog Sigalija u obrani Dinama protiv Red Bull Salzburga.

5.11.2014.
8:51
VOYO logo

Jeremy Taravel je dobar dio prošle sezone izbivao s travnjaka zbog teške ozljede koljena, točnije križnih ligamenata. Sada se Taravel vratio u pun natjecateljski pogon, što je za Dinamo, zbog problema s obranom, poput Jackpota. Obrana Modrih je, ove sezone, definitivno najslabija karika, i struka Dinama u Taravelu vidi čovjeka koji bi trebao pojačati taj dio momčadi.

"U posljednje vrijeme često slušam o tome da je obrana loša i kako ništa ne valja. Iskreno, ne slažem se niti najmanje s tim zaključcima", kazao je Taravel, pišu Sportske novosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Francuski nogometaš to je ovako objasnio:

"Nogomet je ipak momčadski sport i obrana kreće od napada. Ako netko ne ispunjava zadatke u veznoj liniji ili napadu jasno je kako će se to reflektirati na mene i moje kolege u obrani. I logično je da tada nastaju problemi. Možda u nekim bitnim utakmicama nije bila na vrhunskoj razini, ali odbijam tezu da je zadnja linija Dinama katastrofalna".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/LV0oBwjlvXc

Tavael je ozbiljnije dvoboje u hrvatskom nogometnom prvenstvu imao u tri dvoboja. Protiv Lokomotive, Osijeka i Splita. Protiv Osijeka je bio strijelac, a protiv Splita se dokazao za prvu momčad u srazu s Red Bullom u Europskoj ligi ovoga četvrtka u Maksimiru. Pitanje je samo s kim će igrati u obrani?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Teško mi je reći s kojim se suigračem najbolje slažem jer sam premalo utakmica igrao s njima. Evo, dvije zadnje sam bio na travnjaku s Jozom Šimunovićem i mislim da to nije izgledalo loše. Na treneru je da odluči je li to dovoljno za Salzburg", izjavio je Taravel.

Osvrnuo se i na stanje s koljenom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ništa ne osjećam i sretan sam zbog toga. Nakon duge pauze, a ova je trajala gotovo osam mjeseci, uvijek si malo skeptičan i često pušeš na hladno. Svaki neprirodan pokret ili trzaj može te vratiti unazad. U međuvremenu sam dobio na kondiciji i mislim da će sve biti u redu".

U Dinamu su dugo zazivali povratak ovog obrambenog igrača. Stoga nam se čini kao da su mu nadjenuli ulogu spasioca obrane Dinama, a to znači i Dinamovih ambicija ove sezone u Europi i prvenstvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Drago mi je što su me trener i ljudi iz kluba spominjali u pozitivnom kontekstu, jer kada si tako ozlijeđen onda ti je potrebna svaka moguća motivacija. Znam to iz iskustva. Nije prvi put da pauziram".

Taravel je i otkrio što je Dinamu najveći problem ove sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi smo često sami sebi najveći neprijatelji. Organizacija igre i ispunjavanje zadaća trebaju biti na visokoj razini od prve do zadnje minute. Jedino tako naše kvalitete mogu doći do izražaja".

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo