Je li to moguće? UEFA kaznila Vlatka Markovića!

Krovna organizacija europskog nogometa kaznila je predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza sa 10.000 eura zbog homofobnih izjava. Vlatko Marković se žalio na odluku UEFA-e.

24.5.2011.
22:04
VOYO logo

Čelni čovjek hrvatskog nogometa Vlatko Marković došao je pod povećalo UEFA-e u studenom prošle godine nakon izjava koje je dao Večernjem listu.

U njima je istaknuo kako nijedan homoseksualac sigurno neće igrati za nogometnu reprezentaciju dok god je on predsjednik te da nikad nije sreo gej nogometaša jer samo zdravi ljudi igraju nogomet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odmah su se na noge podignule udruge koje brane prava seksualnih manjina, koje su tada odlučile podnijeti tužbu protiv predsjednika HNS-a zbog diskriminacije, a najavile su i da će slučaj prijavili disciplinskoj komisiji UEFA-e.

Vlatko Marković se često vrlo teško kontrolira u svojim izjavama

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve to odvijalo se samo mjesec dana uoči izborne skupštine Hrvatskog nogometnog saveza na kojoj je aktualni predsjednik, nakon brojnih kontroverzi, dobio povjerenje za svoj četvrti uzastopni mandat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naravno, na sudu u Zagrebu je predsjednik HNS-a oslobođen optužbi za diskriminaciju gej populacije, no UEFA nije imala milost i opalila mu je kaznu od 10.000 eura.

Inače, Marković se žalio na UEFA-inu odluku, a saslušanje će se najvjerojatnije održati sljedećeg mjeseca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201105020838006 arti-201105020626006

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo