JE LI OVO PRAVI RAZLOG ZAŠTO JE MANDŽUKIĆ OSTAO? / Pogledajte koliko Hrvat zarađuje u Juventusu

Image
Foto: AFP

Među jedanaedeset najplaćenijih našla su se čak desetorica iz Juventusa

10.9.2019.
12:41
AFP
VOYO logo

Uvriježilo se već nekako da svakog ljeta jedan hrvatski nogometaš proživljava napornu transfer-sagu. Selilo se Luku Modrića u Inter, Ivana Perišića u Manchester United, Ivana Rakitića u PSG, Dejana Lovrena u Romu, a koncem netom završenog ljetnog prijelaznog roka pravu malu dramu proživljavao je Mario Mandžukić.

Novi trener Maurizio Sarri odlučio je, što je sasvim legitimno jer na to ima pravo kao trener, otpisati igrače koji mu neće trebati u nadolazećoj sezoni, bez obzira imaju li oni poseban pijetet kod navijača i suigrača. Među otpisanima je između ostalog bio i Mandžukić, ali problem je nastao jer Juventus nije uspio prodati Mandžukića, odnosno on vjerojatno nije pristao na odlazak pod svaku cijenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pitali su se mnogi zašto je Mandžukić, koji je jasno poručio kako želi karijeru završiti u vrhunskom nogometu, a ne u nekoj Kini, SAD-u ili arapskim zemljama, ostao svjesno u Juventusu i sada će biti u nemilosti Sarrija.

Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Profimedia, Alamy

Astronomska plaća

Možda je jedan od razloga plaća. Gazzetta dello Sport otkrila je koliko zarađuju nogometaši u talijanskim klubovima. Mandžukićev klub godišnje izdvoji čak 294 milijuna eura, a od toga čak 31 milijun ide Cristianu Ronaldu. Iza Ronalda, ali daleko, nalazi se Matthijs De Ligt koji zarađuje 12 milijuna eura, a na treće mjesto ugurao se napadač Intera, Romelu Lukaku koji dobije devet milijuna eura godišnje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Među jedanaedeset najplaćenijih našla su se čak desetorica iz Juventusa. Simbolično deseto mjesto drži Mario Mandžukić koji zaradi impresivnih šest milijuna eura. Možda je baš to razlog zbog kojeg je Mario odlučio ostati jer teško, ali doista tšeko da bi mu ijedan europski velikan izjednačio ovu plaću, Kinezi ili Arapi možda da, ali oni za sada ne dolaze u obzir.

Iza Juventusa najviše za plaće izdvaja Inter sa 139 milijuna eura, a slijede Roma sa 125 mil. eura, Milan sa 115 mil. eura i Napoli sa 103 mil. eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo