INTERNETOM KRUŽI MANJE POZNATA RATNA PRIČA BRONČANOG VATRENOG: / Javno udarili po Duji Ćaletu Caru i ostalima; dečki, vidite li ovo?

Image
Foto: PIXSELL/Profimedia
Image
Foto: PIXSELL/Profimedia

U 17. godini života odlučio ostati u ratnom Osijeku i pomoći obrani Hrvatske

24.6.2019.
8:03
PIXSELL/Profimedia
VOYO logo

Na Facebook profilima, siteovima i ostalim komunikacijskim kanalima na društvenim mrežama koje se bave navijačkom tematikom i prate nogometna zbivanja, ovih dana kruži post u obliku dijela intervjua 24sata iz 2017. godine, odnosno, manje poznata ratna priča o brončanom Vatrenom, bivšem nogometašu Petru Krpanu nakon što je postao izbornik U-17 Hrvatske. Objava dolazi nakon ispadanja mladih Vatrenih na Euru u obliku poraza u prva dva susreta protiv Rumunjske (4:1) i Francuske (1:0)...

Image
REAKCIJE NAKON JOŠ JEDNOG DEBAKLA U-21 HRVATSKE: /

Katić otkrio tajnu iz svlačionice koja nije upalila; jesmo li zbog ovog izgubili?

Hrvatska U-21 reprezentacija tako je nastavila "prokletstvo" mlade reprezentacije na Euru. Još uvijek ne znamo za pobjedu, kao niti za prolazak skupine. Neki igrači su totalno podbacili ("kapetan" Halilović), neki igrači nisu niti došli u San Marino (Duje Ćaleta - Car), pa su se društvene mreže sjetile Krpanove priče i istaknuli ju kao primjer kako se voli - Hrvatska! Post s društvenih mreža prenosimo u cjelosti:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Petar Krpan: "Kao tinejdžer sam oko pola godine bio u obrani grada. Za razliku od mnogih vršnjaka, koji su otišli nastaviti školovanja na sigurnom; u Mađarskoj, Dalmaciji, Istri, meni nije padalo napamet da odem iz Osijeka. Želio sam ostati tu, pa makar u podrumu, ali zapovjednik Šaban rekao mi je "Nećeš ti biti u podrumu, ideš s nama" i na kraju sam zadužio pušku i išao na prvu crtu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kasnije je, kada je kapetan brončane generacije Zvonimir Boban saznao da je bio na prvoj crti, izjavio je: "Jedini pravi heroj te generacije je Petar Krpan. Jer dok smo mi u ratu zarađivali po Milanu, Madridu, Njemačkoj i Francuskoj, on je kao maloljetnik branio Osijek s puškom u ruci“, stoji u objavi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, Krpan je u 17. godini života odlučio ostati u ratnom Osijeku i pomoći obrani Hrvatske. Na prvoj crti doživio je Domovinski rat, a već nekoliko godina kasnije osvojio je broncu s Vatrenima.

Mlada hrvatska nogometna reprezentacija večeras od 21.00 igra posljednju utakmicu na turniru protiv Engleske i nadamo se kako ćemo u toj utakmici uzeti barem bod za kraj. Tekstualni prijenos dvoboja pratite na portalu Net.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo