POKUPIO KORONU

JAVIO SE ZARAŽENI IGRAČ REALA KOJI JE STRPAO MODRIĆA I EKIPU U KARANTENU: Zbog njega je prekinut sport u Španjolskoj, evo što kaže

Nogometaši, među kojima i kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić, nisu trenirali nego su napustili kamp

Real Madrid u četvrtak je aktivirao protokol vezan za koronavirus u svojoj nogometnoj i košarkaškoj ekipi nakon što je njihov košarkaš Trey Thompkins bio pozitivan na testiranju, izvijestio je organizator prvenstva La Liga.

Nakon što je potvrđena vijest, članovi kluba su žurno napustili sportski centar u predgrađu Valdebebas na sjeveru Madrida. Nogometaši, među kojima i kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić, nisu trenirali u 11 sati kako je bilo predviđeno nego su napustili kamp.

U tamošnjoj rezidenciji zajedno žive nogometaši i košarkaši koje dijeli jedan kat u zgradi. Jedu u istom restoranu, a košarkaška dvorana nalazi se pored nogometnog stadiona i zbog toga su svi morali u karantenu.

Nešto kasnije javio se zaraženi igrač i rekao je da se osjeća dobro. “Hvala svima koji su poslali poruke podrške i provjerili kako sam. Osjećam se dobro i čekam da virus prođe. Puno mi znači ovo”, napisao je košarkaš.

Zbog njega zasutavljen sport

Glavna osoba u Real Madridu u ovoj situaciji je hrvatski liječnik Niko Mihić, šef liječničke službe. Među košarkašima se nalazi 18-godišnji hrvatski igrač Boris Tišma, koji povremeno trenira s prvom momčadi i koji je ove godine debitirao za nju.
Real Madrid se do objave ove vijesti nije oglasio o slučaju.

Nakon što je u 12 sati u Madridu održan sastanak organizatora nogometnog prvenstva La Lige, Španjolskog nogometnog saveza i sindikata nogometaša donesena je odluka o otkazivanju prve i druge lige na dva tjedna. La Liga je u utorak odlučila da će se utakmice igrati bez publike no nakon što je sindikat igrača zatražio otkazivanje kako se igrači ne bi zarazili na putovanjima i hotelima, natjecanje je zaustavljeno.

“S obzirom na situaciju nastalu jutros, vezanu za karantenu u Real Madridu te mogućnosti da su još neki igrači pozitivni na koronavirus u drugim klubovima, La Liga smatra da je došlo vrijeme za iduću fazu protokola vezanog za koronavirus”, priopćila je La Liga.

“Bit će suspendirane utakmice, barem u iduća dva kola. Ova odluka bit će razmotrena nanovo nakon što završi karantena pogođenih klubova”, dodala je La Liga.
Košarkaško prvenstvo također je prekinuto na dva tjedna.

Sa 2.277 zabilježenih slučajeva koronavirusa Španjolska je nakon Italije zemlja s najviše oboljelih u Europi. Od tog broja polovica se nalazi u Madridu i okolici. U glavnom gradu i okolici je umrla 31 osoba od ukupno 55 u Španjolskoj.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr