JAVIO SE I GLAVNI AKTER POTRESA U HAJDUKU: / Njegove riječi odjeknut će u Dalmaciji

Image
Foto: Screenshot: You Tube/HNK Hajduk

Javio se Krešimir Gojun putem priopćenja

29.6.2019.
14:45
Screenshot: You Tube/HNK Hajduk
VOYO logo

Nema mira na Poljudu. I dok se igrači spremaju za novu sezonu i što bolji početak u Europi ovog ljeta, Uprava Hajduka je u petak izvanredno prekinula suradnju s Krešimirom Gojunom koji je maknut s mjesta šefa Akademije 'Luka Kaliterna'. Službeno objašnjenje kluba jest da je "gospodin Gojun dopisom predsjedniku Uprave i Nadzornom odboru HNK Hajduk optužio svojeg nadređenog, sportskog direktora HNK Hajduk g. Sašu Bjelanovića, da je od njega tražio, između ostaloga da u svibnju uoči utakmice Hajduk II - Šibenik pomogne Šibeniku da izbori direktan ulazak u 1. HNL".

Bjelanović podnosi privatnu tužbu

Nedugo nakon što je objavljeno da je Gojun dobio otkaz, Bjelanović je za Dalmatinski portal otkrio da je podnio i privatnu tužbu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
POTRES NA POLJUDU: /

Važnoj figuri uručen izvanredni otkaz, Hajduk objasnio i zbog čega je tako teško kažnjen

Image
POTRES NA POLJUDU: /

Važnoj figuri uručen izvanredni otkaz, Hajduk objasnio i zbog čega je tako teško kažnjen

“Šokiran sam izjavom jednog od svojih prvih suradnika koji me je oklevetao navodeći nešto što se protivi i mojem svjetonazoru i etici, kao sportašu i sportskom djelatniku te čovjeku općenito. Kako bih zaštitio svoje dostojanstvo i profesionalni dignitet, moj je odvjetnik podnio privatnu tužbu”, izjavio je sportski direktor Hajduka.

Čitav događaj izazvao pravi potres u Hajduku

Čitav događaj izazvao je pravi potres u Hajduku pa su krenula prebacivanja odgovornosti. No, danas se javnim očitovanjem oglasio glavni akter Krešimir Gojun, a njegovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Došao sam u Hajduk raditi ono što najbolje znam u okviru projekta koji je nudio perspektivu, ne samo nogometu već i društvu u cjelini. Shvaćao sam da će ta borba biti teška i dugotrajna, ali isto tako da je to i borba za poštene odnose ne samo unutar kluba, već i u cijeloj nogometnoj zajednici.

Došao sam jer sam želio pokazati kako se znanje, učenje i trud uz stalnu težnju izvrsnosti isplate i kako je moguće stvoriti dodatnu vrijednost samo i isključivo poštenim radom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Grešaka je sigurno bilo i uvijek će ih biti, kao što ih ima u bilo kojem poslu'

Držao sam se tih načela od samog dolaska u klub, postavljajući temelje strukturi u kojoj će stručnjaci raditi i odgovarati za svoj rad. Grešaka je sigurno bilo i uvijek će ih biti, kao što ih ima u bilo kojem poslu, a posebno u razvoju i prepoznavanju mladih igrača ali sam uvjeren da smo te greške sveli na najmanju moguću mjeru, da smo radili sustavno i analitično. Zbog toga sam ponosan na sve te ljude u Akademiji i na ono što smo zajednički postigli. Oduvijek sam nastojao da požrtvovni rad, profesionalni pristup i kompetitivnost budu naš jedini odabir i na terenu i izvan njega iako sam stoga etiketiran kao čovjek s kojim je teško raditi i koji ne priznaje autoritet.

'Još sam ponosniji što se ni u jednom trenutku nisam ogriješio'

Itekako priznajem autoritet časti, znanja i rada. Ni u jednom teškom trenutku, a bilo ih je bezbroj, nisam zanemario svoje profesionalne dužnosti i obveze, uvijek se vodeći visoko postavljenim moralnim načelima sadržanim u Kodeksu i Statutu kluba. Slijedeći upravo ta načela, a nakon uručenja izvanrednog otkaza, još sam ponosniji što se ni u jednom trenutku nisam ogriješio o te iste vrijednosti kao ni o Klub.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ja ću se i dalje držati tih vrijednosti i braniti ih do kraja'

Stoga, pitanja tko je, zašto i kako, u kojem trenutku i pod kojim okolnostima odlučio o mom otkazu trebate postaviti Upravi i NO-u kluba. Ja ću se i dalje držati tih vrijednosti i braniti ih do kraja, kao što sam učinio i podnošenjem prijave Upravi i NO, bez obzira na posljedice. Hajduk je veliki Klub i treba imati obavezu biti dostojan svoje veličine i značaja, te nikad ne pristajati na kompromise. Želim vjerovati da sam i ja tome pridonio svojim radom, makar jednim malim dijelom.

Krešimir Gojun, voditelj Akademije", stoji u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo