DOBA KORONAVIRUSA

JAVIO NAM SE IZ BLOKIRANE ATENE VELIMIR ZAJEC: ‘Situacija ovdje nije dobra. Ljudi, shvatite ovo ozbiljno i ostanite doma’

‘I ja želim poručiti svima da ostanu doma i na taj način zaštite sebe i druge’

Proslavljeni legendarni bivši igrač Dinama Velimir Zajec trenutno se nalazi u Ateni. Okupiran je svim događanjima oko pandemije koronavirusa, koja je paralizirala normalni život i u Grčkoj.

Sablasno prazni centar Atene pun golubova/Profimedia

UŽIVO, ŠIRI SE ZARAZA, A BARCELONA JE POVUKLA PRAVI, HVALEVRIJEDAN POTEZ: ‘Dovoljno je jedno rukovanje, jedan kašalj da se zarazimo’

‘Sve je zabranjeno u zemlji, donesene su rigoroznije mjere’

Kaže nam da zbog toga baš i nije pratio posljednja turbulentna događanja u Maksimiru. Možda i bolje. Samo bi se naživcirao, a to mu ne treba zbog zdravstvenog stanja koje mu je, ruku na srce, dobro, ali uvijek treba biti oprezan nakon moždanog udara, pa makar prošlo skoro dvije godine od njega.

Policija je na ulicama, provjeravaju i kontroliraju sve/Profimedia

“Loša je situacija i ovdje, nije dobro moram priznati. Oko 1000 je registriranih zaraženih COVIDOM-19. Sve je zabranjeno u zemlji, donesene su rigoroznije mjere od prethodnih. Ne može se putovati iz grada u grad unutar Grčke, niti u samoj Ateni ne možeš van. Odnosno, možeš ali uz dozvolu i opravdani razlog, samo nužno. Dosta je grdo, policija je ulici i zaustavlja sve”, kazao nam je Velimir Zajec Zeko, “Dinamovo med i mlijeko”, kako mu je svojedobno guslao radioreporter Ivo Tomić za vrijeme njegovih slavnih igračih dana…

Centar grada izgleda sablasno/Profimedia

Jesu li Grci disciplinirani?

“A sad zamislite što to znači za grad od nekih 5 milijuna stanovnika s okolicom. Ja sam malo izvan Atene, sjeverno tamo još iza Marousija, pa smo mi u nešto boljoj situaciji, ali je isto teško. Ne, nije dobro”.

Profimedia

Poznato je da su Grci dosta opušten narod, poput Hrvata. Gaje onaj mediteranski, opušteniji karakter. Jesu li disciplinirani sad za vrijeme koronavirusa, nalaze li se kod kuće ili bez kočnica izlaze van i, ne daj Bože, okupljaju se?

Profimedia

“U početku nisu bili disciplinirani. Bili su dosta opušteni glede toga. E, onda su se postrožile mjere, te su i sami uvidjeli kud sve s tom koronom u svijetu ide, i sad to izgleda puno bolje u smislu discipline. No, dosta je teška situacija, kao i kod nas u Hrvatskoj. Aerodrom je zatvoren prema svim destinacijama, uglavnom, kao i promet prema drugim zemljama. Ovim putem i ja želim poručiti svima da ostanu doma i na taj način zaštite sebe i druge”, zaključio je Velimir Zajec.

Povratak na Net.hr