hnl

FOTO: 'Kad sam došla, nisu me htjeli pustiti u Hajduk'

Žene su zavladale Poljudom! Predsjednica NO-a je postala Branka Ramljak, šefica službe za odnose s javnošću je Laura Visković, dok se među trenerima Hajduka novo ime Jasminka Blažević.

Vik Lalić, trener u mlađim kategorijama, potaknuo je moj dolazak. Napravili smo probni program od mjesec dana da vidimo kako će sve to izgledati, kako će djeca to prihvatiti. I pokazalo se odlično. Počeli smo s koordinacijskim poligonima, vježbama istezanja, a onda je krenuo nogometni aerobik. On ima sve elemente aerobika, radi se uz glazbu, ali koristi se lopta i simulira se sve što igrači rade na terenu. Znači, driblinzi, simulacija šuta, finte, vođenje, rolanje… Sve se to radi u ritmu. Pripremam koreografije koja se ponavljaju u ritmu glazbe. Tako se razvija kompletna motorika”, rekla je Jasminka Blažević, trenerica Hajduka.

Kada je prvi put došla na Poljud nisu je htjeli pustiti u klub.

“Na portirnici Hajduka kad sam došla i kazala da imam trening, nisu me htjeli pustiti. Rekli su da se šalim, da žena od 1911. godine nije ušla u klub. Nazvao je portir upravu, nije vjerovao, ali na kraju sam ušla.”

Prvi trening će pamtiti cijeli život.

“Imala sam tremu kao nikada. Toliko toga sam prošla u životu, natjecanja, svega… Ali, trema je bila velika. Ispred mene četrdeset dječaka, desetak članova uprave, trenera, svi me gledaju. Kad sam pustila glazbu, svi su počeli plesati, pljeskati i trema je u trenutku nestala.”

“Djeca su se malo prepala. Kad su čuli glazbu, mislili su da će tko zna što raditi, plesati… Ali, kad je počelo, svi su odlično prihvatili, odmah im se svidjelo. Sada svaki dan treniram stotinjak djece”, kaže trenerica i dodaje:

“U drugim zemljama takav trening već dugo postoji, ali ja sam ga malo modificirala, uključila loptu u sve to. Bilo mi je logično povezati sve elemente nogometa u aerobik, prilagoditi ga. Pratim igrače i na utakmici, vidim što im nedostaje i to provodim”, zaključila je razgovoru za Večernjak.

Povratak na Net.hr