JANICA STALA NA KRAJ ŠUKERU I MAMIĆU? HNS / napokon mora početi poštovati Zakon o sportu!

Image
Foto: PIXSELL, Slavko Midžor
Image
Foto: PIXSELL, Slavko Midžor
6.3.2017.
22:28
PIXSELL, Slavko Midžor
VOYO logo

Ovo je mišljenje Središnji državni ured za sport, na čijem je čelu legendarna hrvatska skijašica Janica Kostelić, poslao HNS-u, županijskim savezima i Sportskoj inspekciji. U Središnjem državnom uredu za sport smatraju da je ispunjen osnovni uvjet Zakona o sportu, odnosno da "barem polovica klubova koji sudjeluju u najvišem stupnju nacionalnog sportskog natjecanja imaju profesionalni status". To ujedno znači da će svi nogometni savezi u zemlji morati uskladiti sastave svojih skupština prema odredbama zakona.

Image
TKO ŠTITI ČELNE FIG /

URE U HNS-u? 'Nije tajna da Zdravko Mamić u svakom ministarstvu ima po jednog svog čovjeka...'

Mijenja se sastav skupštine

Konkretno, promjene će se dogoditi u načinu biranja skupštinara po županijama, kao i u načinu glasanja unutar skupštine HNS-a. U županijskim skupštinama je dosad svaki klub imao po jedan glas, dakle glas posljednjeg niželigaša je vrijedio kao i onaj Hajduka ili Rijeke. Sada će se to drastično promijeniti pa će, piše Slobodna Dalmacija, u NS-u Splitsko-dalmatinske županije Hajduk i Split kao prvoligaši imati po 32 glasa, drugoligaš Solin 16 i tako dalje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U skupštini HNS-a od sada će delegati županijskih saveza imati po jedan glas, a svaki prvoligaški klub, dakle njih deset, po dva glasa. Promjena je velika jer dosad prvoligaški klubovi nisu imali predstavnike u skupštini HNS-a osim ako ih nisu uspjeli ugurati među delegate svoje županije.

Predsjednik HNS-a Davor Šuker dosad je tvrdoglavo ponavljao da HNS nije dužan raditi po novim odredbama Zakona o sportu jer nema više od polovice profesionalnih klubova u najvišem rangu. Šuker se opravdavao da u najviši rang spadaju i ženski i futsal prvoligaši, pa kad se sve zbroji, manje od polovice klubova ima profesionalni status. No, čini se da za Središnji državni ured za sport nikakvih dvojbi nema i da će HNS napokon morati uskladiti rad prema Zakonu o sportu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo