DINAMO PREDSTAVIO NOVOG TRENERA: / Cvitanović donosi velike promjene u igri, evo na čemu će inzistirati

Image
Foto: Robert Anic/PIXSELL

U Dinamu je počela konferencija za novinare na kojoj je sportski direktor Marijan Vlak potvrdio smjenu dosadašnjeg trenera Ivajla Peteva i dolazak Marija Cvitanovića na klupu.

13.7.2017.
13:41
Robert Anic/PIXSELL
VOYO logo

Cvitanović nije samo privremeno rješenje, već je s njim dogovoren ugovor na godinu dana. Dakako, uz mogućnost da se suradnja nastavi ako obje strane budu zadovoljne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Momčad nije pokazala iskorak i napredak u igri, tako da smo se odlučili za smjenu Peteva. Mislim da ćemo time dobiti novu energiju i snagu jer na mjesto prvog trenera dolazi Mario Cvitanović, čovjek koji je naš bivši igrač, radi se o iznimno ambicioznom i karaktrernom treneru koji ima kvalitetu da momčad digne na višu razinu. Dugo ga poznajem, bio sam mu i trener, doveo sam ga u klub kad sam bio direktor omladinske škole. Nismo pogriješili. Vodio je juniore i B momčad i samo spletom nesretnih okolnosti nismo otišli na Final Four Lige prvaka. Povukli smo kvalitetan potez na zadovoljstvo kluba i navijača. Očekujemo da će rezultati biti na razini koju Dinamo zaslužuje. Momčad ima potencijal i kvalitetu i nadam se da ćemo to pokazati u idućoj sezoni. Cilj je vratiti se na vrh kod kuće i ući u Europsku ligu", naglasio je Vlak i ustvrdio kako smjena trenera dva dana prije početka prvenstva nije neozbiljna.

'Ovo nije neozbiljan potez'

"Ne vidim nijedan razlog zašto bi ovo bio neozbiljan potez. Klub je procijenio da dalje ne može ovako."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novinarima se nakon Vlaka obratio i novi trener.

"Iznimno sam počašćen. Tri godine sam u klubu i ovo je bio logičan iskorak", istaknuo je Cvitanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Siguran sam da nijedan klub u Europi nema takvu individualnu koncentraciju kvalitete mladih igrača. Iznimno poštujem Peteva i ne želim komentirati njegov rad. Želim donijeti prepoznatljiv napadački, dominantan stil igre, uz veliki posjed lopte i stalan pritisak na protivnika jer to moderni nogomet zahtijeva. Bez toga neće ići. Na tome ću inzistirati na svakom treningu i nadam se da ću uspjeti u tome", dodao je novi trener.

Objavio je potom i imena svojih pomoćnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To su Ivo Milić i kondicijski trener Stipe Marina koji su bili sa mnom i u juniorskoj momčadi. Znaju svoj posao, imaju ljudske i stručne kvalitete. Moji su lojalni ljudi, jako bitni za naš zadatak. Što se tiče ostalih, treba vremena da malo skeniramo i ako bude potrebno, nadopunit ćemo stožer."

'Potreban nam je alternativni sustav'

Sustav igre za početak nema namjeru mijenjati, ali tražit će i alternativnu formaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"S obzirom da je ekipa igrala 4-2-3-1 cijelo vrijeme, nema smisla u ovom trenutku to pretumbavati, ali želim da momčad bude spremna za različite sustave i stilove igre. Potreban nam je alternativni sustav, sklon sam sustavima 4-3-3 ili 4-1-4-1 s obzirom na profil igrača koji imamo. Ali treba vremena da to uigramo, nogomet nije šah da se figura pomakne lijevo ili desno, za sve je potrebno vrijeme", rekao je Cvitanović i za kraj poručio kako ga nije strah da bi mogao brzo izgorjeti.

"Iskreno, ne bojim se, želim izazov i svjesno sam ga prihvatio. Na meni je da iz ove situacije pokušam napraviti najviše što mogu i dat ću sve svoje znanje i emociju za to. Ne bojim se da ću izgorjeti, život je čudan, nema straha", zaključio je 42-godišnji stručnjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo