U očekivanju kazne

IZVANREDNA PRESICA: Čelnici HNS-a najavili obraćanje javnosti zbog velike sramote

Hrvatski nogometni savez (HNS) za popodnevne je sate najavio izvanrednu konferenciju za novinare zbog nemilih događaja na utakmici Hrvatska – Češka u petak u Saint Etienneu.

Hrvatska je u 2. kolu Europskog prvenstva odigrala neodlučeno 2-2 protiv Češke, ispustivši dva pogotka prednosti, ali sve je to ostalo u sjeni privremenog prekida utakmice koji su u 85. minuti izazvali hrvatski huligani. Europska nogometna federacija (UEFA) potvrdila je pokretanje disciplinskog postupka protiv Hrvatske koja je još od ranije pod istragom zbog pirotehnike i utrčavanja jednog navijača u teren na utakmici protiv Turske.

Postojale su dojave

Naša se reprezentacija vratila u svoju francusku bazu u Deauvilleu i u 11 sati će odraditi redoviti trening. Izbornik Ante Čačić će održati konferenciju za novinare u 15.30 sati, a odmah nakon toga će se javnosti obratiti i čelnici HNS-a.


Povjerenik za sigurnost HNS-a Miroslav Marković potvrdio je da su postojale dojave da će se u 85. minuti dogoditi prekid. No, policija i organizatori očito nisu dobro odradili svoj posao i unatoč tome su dopustili da dođe do incidenta u kojem su ugroženi bili i obični gledatelji i igrači.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr