STIGLA POTVRDA

IZNOS OD KOJEG BOLI GLAVA: Real Madrid kreće u veliku akciju, potrošit će čak 400 milijuna eura!

Aktualni europski prvak Real Madrid potvrio je da kreće u veliku obnovu svlga kultnog stadiona Santiago Bernabeua nakon što je dobio dozvolu Gradskog vijeća.

Gradske vlasti na čelu s gradonačelnicom Manuelom Carmenom odobrile su privremeni plan obnove, ali su ujedno odbacile ideju Realova predsjednika Florentina Pereza o integraciji hotela i šoping-centra unutar novog objekta. Perez je na taj način htio priskrbiti klubu nove prihode, ali morat će se snaći na drugi način.

Kapacitet ostaje isti

Kapacitet stadiona otvorenog 1947. godine bi trebao ostati otprilike isti, oko 80.000 mjesta, a glavna novost će biti pomični krov. Također, okoliš novi Bernabeu će biti bolje prilagođen navijačima jer će na mjestu sadašnjeg parkirališta biti javni prostor.

“Troškovi će iznositi otprilike 400 milijuna eura. Počet ćemo s obnovom čim to bude moguće, odnosno tijekom 2017. godine. Klupski uredi će biti preseljeni u trening-kamp Valdebebas, što će osloboditi dosta prostora”, najavio je Perez.

‘Stadion će dobiti prezime’

Potvrdio je i mogućnost da će stadion u budućnosti imati i sponzorski dodatak imenu.

“Stadion će se i dalje zvati Santiago Bernabeu, ali mogao bi dobiti i prezime. Tako je to danas s gotovo svim stadionima”, rekao je Perez.

Povratak na Net.hr