IZNOS ĆE VAS ŠOKIRATI: / Evo koliko su engleski klubovi potrošili u 2015.

Image
Foto: Pixsell

Nakon zaključenog ljetnog prijelaznog roka, zbrajaju se iznosi koje su engleski klubovi potrošili u 2015.

3.9.2015.
6:45
Pixsell
VOYO logo

Zbrojena su dva prijelazna roka, u siječnju je potrošeno 130 milijuna, da bi na ljeto premierligaši "spiskali" 870 milijuna. Točno milijardu funti, što je iznos koji se piše s devet nula.

Od tv-prava zaradit će više od pet milijardi

To je četiri posto više nego godinu prije, kad je potrošeno 965 milijuna. I može im se, jer će od tv-prava koje je Premier liga prodala Sky Sportsu i BT Sportsku zaraditi čak 5,136 milijardi funti za razdoblje od 2016. do 2019. godine. Nije da su engleski klubovi i prije bili siromasi, a njihova liga trenutačno uživa ugovor vrijedan tri milijarde funti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otkako je uveden sadašnji sustav prijelaznog roka, od 2002. godine, momčadi iz Premier lige potrošili su 7.3 milijarde funti. Troši se sve više. Ove godine rekord drži transfer Kevina De Bruynea iz Wolfsburga u Manchester City vrijedan 55 milijuna funti. "Građani" drže i drugo mjesto na ljestvici jer su Liverpoolu za Raheema Sterlinga platili 49 milijuna.

Za mladog Francuza Martiala Manchester United je službeno platio 36 milijuna, a s bonusima, taj bi ugovor mogao narasti čak do 58 milijuna funti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Serie A "jača" od Primere

Iza Premier lige je Serie A s potrošenih 405 milijuna funti, slijedi španjolska Primera s 400 milijuna, zatim Bundesliga s 290 i francuska Ligue 1 s 220 milijuna funti utrošenih na pojačanja u 2015. godini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo