IZGUBLJENI U PRIJEVODU: / HNS reagirao na Juventusovo priopćenje oko Marka Pjace

Image
Foto: AFP, MEHDI FEDOUACH

Iz Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) reagirali su na priopćenje Juventusa i navodno neslaganje dviju strana oko prirode ozljede Marka Pjace.

6.10.2016.
11:19
AFP, MEHDI FEDOUACH
VOYO logo

Naš je nogometaš otpao za kvalifikacijske dvoboje protiv Kosova i Finske zbog ozljede potkoljenične kosti. Dio medija je pisao da se radi o napuknuću lisne kosti, ali nakon detaljnog pregleda u Torinu, Juventus je objavio da nema napuknuća. Čelne ljude HNS-a je pritom zasmetalo što je cijela priča interpretirana kao da je Juventus demantirao liječničku službu naše reprezentacije.

Image
DETALJNO LIJEČNIČKI PREGLEDAN: /

Postoji jedna dobra vijest vezana uz Pjacinu ozljedu

Image
DETALJNO LIJEČNIČKI PREGLEDAN: /

Postoji jedna dobra vijest vezana uz Pjacinu ozljedu

'Neoprezno i neodgovorno prevođenje'

"Dok je Juventus s razlogom demantirao netočne navode talijanskih medija o frakturi fibule (što Savez nikada nije spominjao), a koji su proizašli iz loše, neoprezno i neodgovorno prevedenog termina 'infrakcija', dio hrvatskih medija požurio je dovesti u pitanje dijagnozu liječničke službe Hrvatskog nogometnog saveza odnosno težinu Pjacine ozljede. Ponavljamo, pregled magnetskom rezonancijom jasno je pokazao infrakciju fibule, o čemu je HNS odmah obavijestio javnost. Ništa od toga Juventus nije demantirao, niti bi mogao, jer pregled MR-om pokazao je upravo to. Osim u dijagnozi, Juventusova i HNS-ova liječnička služba u potpunosti su se složili i oko vremena za oporavak, što bi bilo nemoguće kada bi dijagnoze bile različite u smislu težine ozljede", stoji u priopćenju HNS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz HNS-a su dodali da Pjacina ozljeda nije teška, ali da je bol prevelika da bi mogao zaigrati protiv Kosova i Finske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Žao nam je što neki talijanski mediji loše prevode hrvatski jezik, kao što nam je žao da neki hrvatski mediji dovode u pitanje stručnost i odličnu suradnju liječničkih službi HNS-a i Juventusa s obzirom na ugled liječnika u obje službe i činjenicu da su ti liječnici došli do iste dijagnoze", zaključuju se u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo