United izgubio velikana kojeg će teško zamijeniti

Legendarni veznjak Manchester Uniteda Paul Scholes objavio je prekid igračke karijere. Dijete Crvenih vragova ostat će u klubu kao trener dojučerašnjih suigrača.

31.5.2011.
13:51
VOYO logo

Malo je igrača poput poput 36-godišnjeg Paula Scholesa, a to je više puta tijekom posljednjih godina ponovio menadžer Alex Ferguson.

Jedan od najboljih engleskih igrača svoje generacije je nakon proslave 19. naslova prvaka Engleske odlučio objesiti kopačke o klin te nastaviti raditi u klubu kao trener.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nisam čovjek od velikih riječi, no oduvijek sam samo želio igrati nogomet. Imati ovako dugačku i uspješnu karijeru u ovako slavnom klubu velika je čast. Ovu odluku nisam lako donio, no vjerujem da je sada pravi trenutak za prestanak igranja. Zahvaljujem svim navijačima na nevjerojatnoj podršci, ali i svim trenerima i suigračima s kojima sam radio sve ove godine. Najviše zahvaljujem Alexu Fergusonu jer je bio velik od mog prvog dana u klubu. Njegova su mi vrata uvijek bila otvorena i znam da će klub pod njegovim vodstvom osvojiti još brojne trofeje", izjavio je Scholes, a Ferguson uzvratio komplimentima:

"Što da još kažem o Paulu, a da to do sada još nisam izrekao? Jako će nam nedostajati zaista nevjerojatan igrač. Oduvijek je bio potpuno posvećen klubu i vrlo mi je drago što će ostati trener u klubu. Oduvijek je bio primjer mnogima na terenu i znam da će to biti i u svojoj novoj ulozi", izjavio je Ferguson.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Scholes je u prvu momčad Uniteda stigao kroz klupsku akademiju i ostat će upamćen kao jedan od najvećih igrača Crvenih vragova u povijesti. U prvom sastavu je debitirao u rujnu 1994. godine i upisao 676 nastupa.

Tijekom 17 godina igre na Old Traffordu osvojio je 24 trofeja među kojima su 10 naslova prvaka Engleske i dva trofeja Lige prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201105140169006 arti-201105100342006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo