IZBORNIK PREDSTAVIO KNJIGU O RUSKOJ BAJCI: / 'Pogba se u Rusiji nije naklonio meni nego nečemu drugom...'

Image
Foto: Pixsell

Izbornik hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić predstavio je knjigu "Rusija naših snova"

12.12.2018.
16:31
Pixsell
VOYO logo

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić predstavio je u srijedu u prepunoj dvorani kina Europa svoju knjigu "Rusija naših snova" u kojoj otkriva pozadinu veličanstvenog pohoda kroz Rusiju i na intrigantan način opisuje put hrvatske reprezentacije do srebra na Svjetskom prvenstvu.

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

DALIĆ PREDSTAVIO KNJIGU O USPJEHU U RUSIJI: Uglednike na promociji predvodila predsjednica države

Image

DALIĆ PREDSTAVIO KNJIGU O USPJEHU U RUSIJI: Uglednike na promociji predvodila predsjednica države

"Ponosan sam na ovu knjigu koja je poklon našim navijačima, ne samo u Hrvatskoj i BiH, nego i onima širom svijeta jer je u njoj dokaz da se zajedništvom i poniznošću mogu napraviti velike stvari", kazao je Dalić i zahvalio igračima koji su najzaslužniji za povijesni uspjeh Hrvatske na SP u Rusiji te naglasio kako mu je bila čast biti izbornikom takvim igračima.

'Dalićeva knjiga namijenjena je hrvatskome čovjeku'

"Dalićeva knjiga namijenjena je hrvatskome čovjeku koji je od 16. lipnja do 15. srpnja 2018. uživao kao nikada. Knjiga o događaju koji je na nogama držao cijelu Hrvatsku je odlična jer ona iz dubine izbornikova srca iskreno opisuje brojne ključne događaje i otkriva mnoge tajne pa i o tome je li njemu netko nešto nametao ili pokušavao nametnuti", kazao je na predstavljanju knjige poznati sportski novinar Anton Samovojska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po riječima dugogodišnjeg novinara Sportskih novosti Dražena Antolića koji je na temelju kazivanja Zlatka Dalića uobličio knjigu, nije bilo teško napisati knjigu.

"Knjiga ima sedam poglavlja i bilo ju je lako pisati jer je Dalić iskreno iznosio kako je pripremao ekipu, donosio odluke i vodio Hrvatsku do povijesnog pothvata. U samo devet mjeseci Dalić je izborio doigravanje za SP u Rusiji, prošao doigravanje s Grčkom, da bi u ludom ruskom ljetu s Hrvatskom izborio čudesno svjetsko srebro", rekao je Antolić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Šuker je najuspješniji predsjednik HNS-a u povijesti'

Bivši izbornik "Vatrenih" i osvajač bronce na SP-u 1998. Miroslav Blažević kazao je da su igrači i izbornik svakako najzaslužniji za povijesni uspjeh Hrvatske ali da se nepravedno zanemaruje uloga predsjednika HNS a Davora Šukera u ovom uspjehu.

"Šuker je imao instinkt najboljeg strijelca SP u Francuskoj kada je kormilo hrvatske nogometne reprezentacije dao u ruke Zlatku Daliću, a time je i on postao najuspješniji predsjednik HNS-a u povijesti".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Kako smo Hrvatsku učinili najsretnijom zemljom na svijetu'

"Nadam se da će knjiga 'Rusija naših snova' pomoći da srebro sa Svjetskog prvenstva za nas živi vječno i to je glavni razlog zbog kojeg sam pristao izdati knjigu za koju sam tražio da u podnaslovu stoji 'Kako smo Hrvatsku učinili najsretnijom zemljom na svijetu'", rekao je Dalić koji će svu zaradu od knjige, koja je objavljena u izdanju Sportskih novosti darovati u humanitarne svrhe, odnosno zakladi Vatreno srce za pomoć potrebitoj djeci.

'Pogba se nije u Moskvi naklonio meni nego Hrvatskoj'

"Pogba se nije u Moskvi naklonio meni nego Hrvatskoj, a tužno Lukino lice nakon što je osvojio Zlatnu loptu u Rusiji sve govori o njemu kao čovjeku. Briga ga za svoju nagradu, izgubili smo finale. To su slike za pamćenje, kao i ona Šime Vrsaljka kako leži na zastavi. Nisam govornik, nisam ni pisac, nego trener. Nije moj posao nikakva atomska fizika, nego nešto što treba raditi jednostavno, a Bog je za uspjeh odabrao mene", dodao je izbornik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glavni urednik Sportskih novosti Mario Zorko najavio je da će knjiga uskoro izići na engleskom i arapskom jeziku dok je predsjednik uprave Podravke Marin Pucar najavio da će njegova kompanija u cijelosti sponzorirati knjigu na ruskom kao zahvala ruskom narodu za gostoprimstvo koje su ovog ljeta iskazali našim igračima i navijačima te zahvalu za 50. godina vjernosti proizvodima Podravke na velikom ruskom tržištu .

Predstavljanju knjige nazočila je i predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović, ministri Zdravko Marić i Goran Marić, te brojni uglednici iz gospodarstva i sporta posebno nogometa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo