ZLATKO DALIĆ IZAŠAO IZ SAMOIZOLACIJE PA PROGOVORIO O PROBLEMIMA ZBOG ODGODE EURA: / 'Starijim igračima to će biti problem'

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Dalić ima ugovor do kraja srpnja ove godine i logično je pitanje hoće li produžiti suradnju sa Hrvatskim nogometnim savezom

17.3.2020.
20:00
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Europsko nogometno prvenstvo ovog se ljeta neće igrati. Odluka je to UEFA-e koja se zbog pandemije koronavirusa morala odlučiti na radikalan, ali i jedini logićan potez u ovom trenutku.

Hrvatska bi s velikim pedigreom išla na to natjecanje, ali morat će se Vatreni strpiti godinu dana da se pokažu na velikom natjecanju. O odluci UEFA-e je za RTL progovorio izbornik Hrvatske Zlatko Dalić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da je odluka jedina moguća. Cijeli svijet, cijela Europa i cijela Hrvatska bore se protiv ove pandemije i nitko ne razmišlja o nogometu, nogomet je u drugom planu. Sada je najvažnije da se to odgodilo i da imamo čistu situaciju. S druge strane ta je odluka poremetila sve nas, ali trenutno nikome nije do nogometa i najvažnije je zdravlje svih ljudi. Iskoristio bih ovu priliku i pohvalio hrvatsko zdravstvo i sve ljude koji brinu o nama. Mislim da rade sjajan posao i kada slušamo sve ove vijesti, možda čak rade i najbolji posao u Europi", rekao je hrvatski izbornik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
UEFA ODGODOM EURA GUBI STOTINE MILIJUNA EURA: /

Naplatu će tražiti i od hrvatskih klubova?

'Izašao iz samoizloacije'

"Ja nemam nikakvih problema, ta moja izolacija je istekla i hvala Bogu, nemam nikakvih simptoma. Svima nama je najvažnije zdravlje i moramo svi biti odgovorni i tako se ponašati u ovim trenucima", rekao je izbornik.

Odgoda Europskog prvenstva mogla bi biti problematična za starije igrače, ali i svojevrsna dobra prilika za one mlađe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Za sve nas ova odluka je nešto novo, svi smo se spremali za ovogodišnje Europsko prvenstvo, kupovali su se aranžmani i karte, a sada se sve promijenilo. Moramo se sada ovome prilagoditi i snaći se što je bolje moguće. Nekome će ova odgoda odgovarati, posebno mlađim igračima koji će imati još godinu dana za nametnuti se. Ovim starijima bit će mali problem, njihova forma, stanje, godine, tako da je sada teško razlučiti što je dobro, a što nije. Svi smo očekivali Europsko prvenstvo u lipnju, ali na žalost nema ga i sada sve moramo prolongirati na godinu dana. Što će biti tada, treba tek vidjeti."

Dalić ima ugovor do kraja srpnja ove godine i logično je pitanje hoće li produžiti suradnju sa Hrvatskim nogometnim savezom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sve je ovo novo, nisam o tome razmišljao. Imamo dovoljno vremena, sjest ćemo i vidjeti što je najbolje za sve nas. Ja sam se spremao i živio za taj Euro u lipnju, o ovome ćemo tek razgovarati. Za mene je ovo najbolji posao koji ću u životu raditi, hrvatska reprezentacija je san svih nas, to je ono što ja najviše volim. Situacija je takva kakva je pa ćemo još vidjeti", zaključio je izbornik.

Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo