IZABRAN NOVI PREDSJEDNIK HAJDUKA: / "Nisam navijač, ali živim Hajduk i njegovu ideologiju'

Image

Hrvatski nogometni klub Hajduk dobio je novog predsjednika. Riječ je o Osječaninu Ivanu Kosu (34), a Nadzorni odbor pri njegovu izboru nije bio jednoglasan.

17.5.2016.
18:00
VOYO logo

"Nisam podržao novog predsjednika jer smatram da to treba biti netko iz hajdučke obitelji", izjavio je Denis Kosor , član NO-a.

"Zahvaljujem se na povjerenju. Velika je čast biti predsjednik ovako velikog kluba. Nadam se da ćemo uspjeti ostvariti cilj, a to je veliki Hajduk", rekao je Kos.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nogomet je moj životni poziv. Igrao sam ga od pete do 25 godine kada sam morao okončati karijeru", dodao je novi predsjednik Hajduka komentirajući zašto se javio na natječaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nisam navijač uopće, ali živim Hajduk i ideologiju Hajduka i to je čast i zadovoljstvo. Ideju Hajduka mora se živjeti i to je ono što ha želim ovom funkciojom", kazao je Kos. Najavio je i razgovore s trenerom Damirom Burićem, naravno one sportske.

Vizija Hajduka

"Moja vizija Hajduka je da klub bude nositelj kvalitete. Mora imati omladinski pogon i svoje igrače. Infrastruktura se paralelno mora graditi", kazao je Kos.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ideja mi je sjesti sa svim ljudima u sustavu i napraviti analizu. Moramo brzo početi raditi. Sjest ću sa svim prijašnjim i sadašnjim funkcionerima kako bi pomogli klubu. Moramo mu vratiti titule. Kako? Sustavnim radom i ulaganjem u budućnost. Do tog se dolazi mukotrpnim radom. Želim da rad obilježi moj mandat", poručio je Kos.

Image
Image

Odnos s HNS-om

"U Hrvatskoj ne samo u sportu je velika cventralizacija. Težit ću decentralizaciji. Hajduk mora pripadati HNS-u i tražit ću dijalog. Hajduk mora imati ključnu ulogu u HNS-u."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Novci? Trenutno stanje mi je nepoznanica. Da bi ostvarili rezultat Hajduk mora imati vrijeme ili novac. Velikog novca brzo nećemo prikupiti. Rješenje za usjehe je sustavan rad. Hajduk mora otvoriti vrata sponzorima koji žele pratiti Hajduk i stvoriti im podlogu da ih ima još više", napominje predsjednik kluba.

Bilić najdraži igrač Hajduka

"Najdraži igrč ? SlavenBilić mi je bio najdraži. Žario je palio za reprezentacijom dok sam odrastao. Bio mi je idol bez obzira što je hajdukovac. U ovom trenutku trojica su klučnje figure: Sušić, Kalinić i Vlašić. Prioritet ne bi trebala biti prodaja mladih igrača. Moramo se dovesti u poziciju da mlade igrače ne prodajemo. Teško je očekivati da nećemo prodavati igrače, ali moramo težiti stvarati igrače i da kada ostvare svoju najveću cijenu", napomenuo je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kos je u nekada bio nogometaš Osijeka, ali i kapetan hrvatske kadetske reprezentacije.

Brbićeva smjena

Početkom travnja Nadzorni odbor smijenio je, inače, predsjednika splitskog kluba MarinaBrbića da bi nakon toga predsjednik NO-a LjuboPavasovićVisković podnio neopozivu ostavku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Nadzornom odboru stvorila se kritična masa nezadovoljnih koja je na kraju izglasala Brbićevu smjenu. Za njegov odlazak glasovalo je pet od devet članova NO-a: Šalinović, Marasović, Marinov, Santini i Krnić. Odmah je potom Ljubo Pavasović-Visković podnio neopozivu ostavku na mjesto predsjednika NO-a.

Dopredsjednik NO-a Zoran Mamić izjavio je kako će naknado odlučiti o svojoj sudbini u Hajduku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo