Njemački mediji najavljuju da Bayern igra protiv kluba kojeg vodi trener pušten iz zatvora uz jamčevinu

Tako je Dinamo predstavio i engleski Guardian prije gostovanja Arsenala u Zagrebu

FOTO: screenshot/bild.de

Današnje gostovanje Dinama kod minhenskog Bayerna u Ligi prvaka tamošnji mediji najavljuju kao dolazak kluba čiji su predsjednik, Zdravko Mamić, i trener, njegov brat Zoran, nedavno pušteni iz zatvora uz jamčevinu.

Dinamo kao Olympiakos

Slično kao i engleski Guardian, koji je tako predstavio Dinamo uoči gostovanja Arsenala u Zagrebu u prvom kolu Lige prvaka, tako i njemački Bild spominje istragu protiv braće Mamić zbog utaje poreza, najviše u slučaju transfera trenutno najboljeg hrvatskog nogometaša i člana Real Madrida Luke Modrića. Bild spominje kako je Bayern u prvom kolu igrao protiv grčkog Olympiakosa čiji je predsjednik Evangelos Marinakis također pušten iz zatvora uz jamčevinu. U njegovom slučaju se radilo o ucjeni i sličnim djelima.

Nijemci nisu spomenuli sličnost s bivšim predsjednikom Bayerna Ulijem Hoeneß-om koji je zbog izbjegavanja poreza osuđen na tri godine zatvorske kazne, a to se dogodilo u virijeme dok je bio na čelu minhenskog kluba.

Kao visokotiražni Bild, na taj način Dinamo predstavlja i drugi njemački medij, TZ, ali on je zagrebačkom klubu posvetio mnogo manje prostora, a T-online piše da je Zdravko Mamić najutjecajnija osoba u hrvatskom nogometu, utjecajnija od aktualnog predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza Davora Šukera.