Gospodo iz Dinama, koga i zasto opet muljate?

Jos uvijek se povlace repovi oko slucaja sa subotnje utakmice 34.

5.5.2014.
11:48
VOYO logo

Nastavlja se rat izmedu najvjernijih pristalica maksimirskog kluba i uprave Dinama na celu sa Zdravkom Mamicem, koja je ovoga puta napravila korak dalje u svojim metodama kako onemoguciti prisustvo Bad Blue Boysa i time ugasiti oporbu i glas demokratskog Dinama na stadionu Maksimir.

Naime, u subotu je na utakmici izmedu Dinama i Slaven Belupa policija zabranila ulaz na tribinu vecem dijelu Bad Blue Boysa. Uz to, poruke sluzbenog spikera da gledatelji na istocnoj tribini moraju postovati numeraciju sjedala, izazvale su razne reakcije i cudenje veceg dijela, sto navijackog, tako i obicnog gledateljskog puka, kojem nije jasno zasto za Istok stadiona u Maksimiru, vrijedi nesto sto na drugim dijelovima stadiona (Zapad, Sjever) ostali ne moraju postivati?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odgovor je dosao iz Dinama, od Dinamovog povjerenika za sigurnost Kresimira Antolica:

"Kao prvo, prelazenje iz sektora u sektor je prekrsaj po Zakonu o sprecavanju nereda na sportskim natjecanjima. Redari su policiji prijavili da su gledatelji na Istoku prelazili iz sektora u sektor, policija je tada od sluzbenog spikera trazila da ih upozori da sjednu na svoja mjesta. Na sjevernoj tribini ulaznice su bile besplatne, pa prekrsaja nije moglo biti. Na Zapadu nitko nije prijavio takvo sto. Zatim, imali smo vec ranije prituzbe godisnjih pretplatnika s istocne tribine da imaju problema, jer ne mogu sjesti na svoje mjesto", kazao je Antolic za Sportske novosti, te nastavio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Trece, upravo na tom dijelu stadiona dogadaju se protupravna ponasanja, zbog kojih je Dinamo vec vise puta platio kazne UEFA-i i HNS-u. Zato i poduzimamo maksimalne mjere kontrole, ali sve su one u skladu sa svim zakonima i propisima. Pozivamo sve gledatelje, i one na istocnoj tribini, da u navijanju izbjegavaju koristenje protupravnih parola koje ce klubu donijeti nove probleme. Samo je to sporno, a ne stavovi pojedinaca protiv nekoga ili za nekoga, jer mislimo da svi imaju pravo na misljenje",

Ovo objasnjenje gospodina Antolica je nejasno. Iz razloga sto zakon na koji se poziva Dinamov direktor za sigurnost morao bi vrijediti za sve, a iz Antoliceve izjave ispada da to nije bilo tako!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, mnogi sumnjaju da na Sjeveru, gdje se nalaze simpatizeri kluba koji su bliski Zdravku Mamicu, Zakon o sprijecavanju nereda na sportskim borilistima ne vrijedi. Prica se da su tamosnji navijaci povlasteni od strane Uprave GNK Dinamo te da za njih ne vrijede niti tzv. Crne liste kojima se na istocnu tribinu zabranjuje ulaz navijacima koji su se na bilo koji nacin zamjerili Zdravku Mamicu.

Nadalje, Antoliceva tvrdnja da za Sjever numeracija nije mogla vrijediti ne stoji jer, unatoc besplatnom ulazu, gledatelji su morali imati besplatne ulaznice, s kojima su mogli uci na stadion. Jer, takoder na taj nacin, (numeracijom sjedala i sektora) organizator sprijecava mogucnost nereda. Barem tako cijelo vrijeme u klubu govore. Pa zasto onda pravila ne vrijede jednako za sve? Na to pitanje, odgovor, nazalost, nismo dobili. Stoga gospodo iz Dinama, koga i zasto opet muljate?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo