Evo tko je zapravo stvorio ovakav zastrašujući Bayern!

‘Trenirao sam s Van Gaalom i znam kako je veliki trener. On je tvorac ovog sjajnog Bayerna kojeg gledamo danas! Heynckes je samo nastavio njegov rad, dovedena su još neka pojačanja i danas imamo ovakvu momčad’, izjavio je Ivica Olić.

Bayernu se nakon demoliranja Barcelone (4:0) smiješi treći finale u Ligi prvaka u posljednje četiri sezone. Ove godine je vratio naslov prvaka u München, a ima priliku osvojiti još nacionalni Kup i ‘trofej s ušima’, te tako zaokružiti sjajnu sezonu u kojoj je zabriljirao i Mario Mandžukić.

U finalu 2010. godine u dresu Bavaraca je igrao i Ivica Olić, koji tvrdi da je za ovako moćan njemački stroj ‘kriv’ bivši trener Louis van Gaal.

“On je tvorac ovog sjajnog Bayerna kojeg gledamo danas! On je sve pokrenuo, ova taktika kojom se Bayern sada predstavlja Nizozemčeva je zamisao. Do njegovog dolaska Bayern je igrao u formaciji 4-4-2, a on je onda donio novu formaciju s dva jaka bočna igrača, s jednom klasičnom te jednom polušpicom. Trenirao sam s Van Gaalom i znam kako je veliki trener. Heynckes je samo nastavio njegov rad, dovedena su još neka pojačanja i danas imamo ovakvu momčad “, izjavio je Olić za Sportske novosti i dodao:

“Od onog finala 2010. godine s Interom na Santiago Bernabeuu, Bayern raste. Tada su udareni temelji ovoj momčadi koja se nadograđuje i izgledat će sve bolje i bolje”, tvrdi Ola koji je nahvalio Thomasa Müllera:

“Nije slučajno da je bio najbolji njemački reprezentativac u Južnoj Africi, najbolji strijalac, najbolji mladi igrač. On na svakoj utakmici istrči preko 12 kilometara, ima neviđen instinkt biti u situaciji za postizanje pogotka. U 90 posto slučajeva bit će baš na onom mjestu na koje će stići neki ‘odbijanac’. Müller je jedna od ključnih figura Bayerna, a bit će i dalje.”

Povratak na Net.hr