Rakitić bez dlake na jeziku: 'Neka Meksikanci razmišljaju o nama'

Ivan Rakitić bio je gost konferencije za novinare koju je izbornik Niko Kovač održao uoči odlaska hrvatske nogometne reprezentacije za Recife. Novi igrač Barcelone progovorio je o transferu života, ali naravno, glavna je tema bio – Meksiko.

“Proveo sam prelijepe godine u Sevilli, doživio sam nešto što mnogi nogometaši nikada ne dožive. Zavolio sam taj klub, navijače i grad i zahvalan sam klubu na svemu. S druge strane, presretan sam što mogu napraviti novi korak u karijeri, u jednom od najvećih klubova na svijetu. Ljudi iz Barcelone bili su vrlo konkretni od prvog dana”, započeo je Rakitić o transferu u Barcelonu, ali teško je ipak bilo maknuti misli od Meksika.

Brzo je tema ponovno postala ključna utakmica Hrvatske za plasman u drugi krug Svjetskog prvenstva.

“Mogli bi odlučivati detalji, poput prekida ili protunapada. Meksiko je motorična momčad i morat ćemo se gusto postaviti. Izbornik je već rekao, kao u šahu, tko drži sredinu, drži i konce igre. Imamo dovoljno kvalitetnih igrača i možemo se nametnuti. Meksiko igra dobar nogomet, u obrani kao i u napadu. Bit će nam teško, ali želimo proći skupinu. Osim toga, Meksikanci moraju razmišljati i o nama. Pritisak je sličan kao i na otvaranju protiv Brazila, treba nam savršena izvedba”, dodao je Rakitić.

Kao i do sada, Vatreni će morati juriti ‘sto na sat’.

“Jasno je da ćemo dati sve od sebe, znamo da nam treba pobjeda. Moramo biti spremni od početka do kraja, ne moramo pobijediti u prvih pet minuta. Moramo biti čvrsti da otežamo Meksiku put do našeg gola”.

Povratak na Net.hr