hnl

Obruč se steže: Policija upala u NK Karlovac!

Samo tjedan dana nakon što je bivši tajnik nogometnog prvoligaša Karlovca, Neven Šprajcer, pušten iz pritvora u Remetincu, policija je upala u prostorije kluba te navodno zaplijenila dokumentaciju i računala…

Neven Šprajcer proveo je u istražnom pritvoru dva i pol mjeseca zbog sumnje u zlouporabu položaja te davanje mita, zajedno s dopredsjednikom HNS-a Željkom Širićem i bivšim predsjednikom Komisije za suce Stjepanom Djedovićem.

Trojka je optužena za namještanje utakmica, a tijekom istrage u javnost je procurila priča kako je Šprajcer Širiću platio 25.000 eura po sezoni za ulazak Karlovca u najviši razred hrvatskog nogometa, te poslije još 15.000 eura za pošteno suđenje.

Prošlog je tjedna trojka puštena iz protvora, ali istraga je, čini se, nastavljena zapljenom klupskih računala i dokumentacije. Riječ je o dva stolna i jednom prenosnom računalu. Ujutro su u klubu bili predsjednik Amirudin Talakić i direktor Branko Škrtić, te odvjetnica kluba Iva Zlatić. Nešto prije 14 sati policajci su obavili svoj dio posla i odnjeli izuzeta računala.

“Nije se dogodilo ništa posebno. Točno je da je policija odnjela računala. Sve što su radili, vezano je za istragu o poslovanju kluba u periodu bivše uprave. Do okončanja tog procesa ne smijem davati nikakve druge izjave”, rekao je direktor Škrtić.

Iz kluba je službeno potvrđeno kako su razgovore sa istražiteljima Uskoka obavili gotovo svi čelni ljudi kluba tijekom proteklih godina, ali i službenici koji su bili zaposleni u klubu. Iako je riječ o procesu koji traje već mjesecima bez ikakvih službenih podataka o rezultatima, u javnost je ipak procurilo niz neslužbenih podataka vezanih za poslovanje kluba.

Tako policija navodno istražuje i knjigovodstveni servis koji je vodio financijsko poslovanje kluba tijekom proteklih mjeseci. Tada su se sa klupskog računa isplaćivali putni troškovi u iznosima od nekoliko desetaka tisuće kuna svakog mjeseca. Navodno je svakog mjeseca za dvoje ljudi, koji su tada vodili klub isplaćivani putni nalozi od po 40.000 kuna.

Povratak na Net.hr