ISTRA 1961 DOBILA LICENCU: / Duga i teška sezona polako se bliži kraju, ali nije još sve gotovo

Image
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Istra 1961 dobila licencu za Prvu ligu

25.5.2018.
16:25
Nel Pavletic/PIXSELL
VOYO logo

Duga i teška sezona za Istru 1961 se polako bliži kraju, a osim sportskog djela koji se pokazao turbulentnim, isto toliko turbulentan je bio i onaj koji se odvijao daleko od zelenog travnjaka, a koji je srećom za klub dobio pozitivni epilog.

NET. HR DOZNAJE: Poznati hrvatski poduzetnik spasio Istru 1961 od gašenja

Naime, prema službenom priopćenju Hrvatskog nogometnog saveza Istra 1961 dobila je licencu za Prvu ligu i za sljedeću sezonu. Sada pak slijedi onaj sportski dio, odnosno zadržavanje prvoligaškog statusa u dvije utakmice protiv momčadi Varaždina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Dobili smo prvo poluvrijeme ove odlučujuće bitke'

"Dobili smo prvo poluvrijeme ove odlučujuće bitke, ali ne i utakmicu. Vjerujem da ćemo i nju dobiti nakon dva dvoboja protiv Varaždina", kazao je u izjavi za Hinu izvršni direktor kluba Darko Podnar koji je oduvijek bio optimist po pitanju dobivanja licence.

Ovime je uprava kluba odradila značajan dio posla po pitanju opstanka kluba, a sad je na igračima i treneru Darku Raiću Sudaru da izbore ostanak kroz dvije kvalifikacijske utakmice s Varaždinom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A sve je po Istri 1961 krenulo dobro prije tjedan dana, odnosno posljednjeg dana za podnošenje konkretnih dokaza u žalbenom postupku za dobivanje licence, kada su zahvaljujući financijskoj pomoći tvrtke Kermas Istra, u vlasništvu hrvatskog poduzetnika Danka Končara, stvoreni preduvjeti da se podmire najhitnije obveze, najprije po pitanju deblokade klupskog računa, a onda i dugova prema igračima i trenerima.

'Neizvjesnost je bila duga'

"Dugo smo živjeli u neizvjesnosti koja je vladala po pitanju opstanka kluba. Spas je stigao u pet do podne i vjerujem da su sada turbulentni dani iza nas i da nam predstoji bolji dani", poručio je Podnar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da bi ovosezonska priča pulskog prvoligaša imala u konačnici sretan završetak potrebno je još "preskočiti" prepreku zvanu Varaždin u dodatnim kvalifikacijama za Prvu HNL. Prvi susret na rasporedu je u srijedu u Puli, a koliko je podrška s tribina igračima važna potvrđuje i podatak da su u NK Istri 1961 odlučili da cijena ulaznice bude jedna kuna.

"Time želimo poslati jasnu poruku navijačima da dođu bodriti našu momčad u što većem broju te ih ujedno nagraditi što su bili uz nas u teškim trenucima tijekom ove polusezone", zaključio je izvršni direktor kluba Darko Podnar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
Samit
default_cta
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Barbapapa
default_cta
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo