ISLANĐANE VIŠE NITKO NE PODCJENJUJE: / 'Prekretnica za naš nogomet bila je utakmica protiv Hrvatske'

Image

U taboru islandske nogometne reprezentacije svjesni su da ih u subotu očekuje težak posao protiv Hrvatske u četvrtom nastupu u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

11.11.2016.
16:33
VOYO logo

Dvije reprezentacije predvode skupinu I s po sedam bodova iz tri utakmice, pa će međusobni okršaj pred praznim maksimirskim tribinama (18 sati) odlučiti tko će proljeće dočekati na prvom mjestu.

'I bod bi bio velik'

"Nedostaju nam Finbogasson i Sightorsson, ali imamo kvalitetne zamjene za njih. Nama bi i bod u Zagrebu bio veliki doseg, ali uvijek idemo na pobjedu. Finnbogason je odlično ušao u kvalifikacije, bio je strijelac u svakoj utakmici, ali nadamo se da će u subotu netko drugi zabiti", naglasio je na konferenciji za novinare islandski izbornik Heimir Hallgrimsson.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Heimir Hallgrimsson

Hrvatska i Island posljednji su se put sudarili u dodatnim kvalifikacijama za SP u Brazilu 2014. U Reykjaviku je bilo 0-0, a četiri dana kasnije u Zagrebu 2-0 za Vatrene.

"Ispali smo tada, ali ta je utakmica bila prekretnica za islandski nogomet. Puno smo otada napredovali, a to sada želimo i potvrditi. Hrvatska je iznimno kvalitetna, znamo u kakvim klubovima igraju vaši igrači, a i vaši rezultati dovoljno govore. Lako vas je analizirati, ali jako teško pobijediti. Vaš je izbornik do sada doživio samo jedan poraz otkad je na klupi", dodao je Hallgrimsson.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'I nama će nedostajati navijači'

Zbog stalnih nepodopština hrvatskih navijača subotnja će se utakmica opet igrati pred praznim Maksimirom. Naša je reprezentacija već navikla na to, a i Islanđani su nedavno imali takvo iskustvo.

"I protiv Ukrajine smo u prvom kolu kvalifikacija igrali pred praznim tribinama, bilo je jako neobično. Hrvatski su navijači strastveni, znaju stvoriti pravu nogometnu atmosferu. A i nama će nedostajati naši navijači koji nas guraju naprijed", poručio je islandski kapetan Aron Gunnarsson.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Island više nitko ne doživljava kao lakog suparnika. Na Europskom prvenstvu smo zaradili poštovanje, više nas nitko ne podcjenjuje. Imamo borbeni duh, to je velika snaga naše reprezentacije" zaključio je Gunnarsson.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo