INCIDENT U HAJDUKU DOBIO NASTAVAK: / Javio se bivši trener Pušnik, ali i drugi. Sud bi mogao imati posla

Image
Image

Nastavak je dobio incident koji se dogodio u četvrtak u klupskim prostorijama Hajduka u kojima je fizički i verbalno, uz prijetnje smrću, napadnut predsjednik Uprave HNK Hajduk Ivan Kos.

8.12.2016.
17:57
VOYO logo

Napad je Kos pretrpio od Ivana Vojkovića, oca Hajdukova prvotimca Frane Vojkovića, koji je potom noć proveo u zatvoru i dobio zabranu pristupa Kosu na udaljenost manju od 20 metara. Svoju verziju onog što se dogodilo ispričao je Vojković i sve ovako objasnio:

Image
TEŠKE OPTUŽBE OCA HAJDUKOVCA: /

'Kos je rekao da će mi sin igrati ako potpiše ugovor s nekim menadžerom'

“Gotovo polovica sastanaka koje smo održali Ivan Kos i ja svodilo se na njegovo inzistiranje i nagovaranje da moje dijete potpiše ugovor s njemu znanim menadžerom Vukmilom Vukmiricom. Ja tog čovjeka nikada u životu nisam vidio. Sastanci između mene i predsjednika Kosa održavali su se isključivo iz razloga kako bi mi obećao da će mi dijete biti u prvih 11 ako ga predam tom menadžeru i da će on poslije toga biti njihova briga. Zašto je zaiskrilo? Rekao sam mu da imam saznanja da je po odlasku Pušnika trener Lozo stavio mog sina u prvih 11 te da imam informacije da je s popisa maknut na inzistiranje njega i sportskog direktora Branca. Tada je zaiskrilo", ustvrdio je Vojković dodavši da prijetnji smrću nije bilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pušnikova reakcija

Oglasio se sad i već bivši Hajdukov trener Marijan Pušnik koji je, piše nogometni portal Goal, preko Hajduka uputio službenu izjavu u kojoj, među ostalim, stoji:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Odbacujem sve insinuacije gospodina Vojkovića. Tužno mi je kad vidim što govori jer sam prema njemu i njegovu sinu pokazao razumijevanje te ih i primio na razgovor na kojem smo razgovarali isključivo o njegovu ponašanju i njegovoj igri. Htio sam mu dati dodatni impuls da se nametne i dokaže, pomoći mu, a danas njegov otac vraća na ovakav način. Predsjednik od mene nikada nije tražio da iti jednog igrača stavim ili maknem iz kadra. To je bio uvjet koji sam postavio prvi dan po svom dolasku u klub i klub je to poštovao."

"Siguran sam da nisu svaki moj izbor uvijek smatrali najboljim, ali se nikad nisu miješali. Trener sam s mnogo godina staža. Možemo razgovarati o subjektivnim dojmovima, kvaliteti igre, trenerskim odlukama i terenu, ali ako gospodin Vojković nastavi s lažima koje me vrijeđaju kao osobu morat ću ga tužiti za klevetu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Prisliljen na privatnu tužbu'

Hajdukov predsjednik Kos, nastavlja isti izvor, već je napravio taj korak:

"Zbog notornih laži koje je izrekao u medijima, protiv g. Ivana Vojkovića prisiljen sam podnijeti privatnu tužbu zbog klevete. Sve što je nakon izlaska iz pritvora dotični izjavio u medijima je potpuna laž. Očito motiviran namjerom da na ružan način obezvrijedi Klub i mene osobno, g. Vojković pokušava rješavati svoje osobne probleme i ostvariti privatne interesa ne vodeći pritom računa da tako šteti i vlastitom sinu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sve što je izgovorio i napravio g. Vojković u uredima Kluba čuli su brojni klupski zaposlenici te su zgroženi, a o tome su nakon incidenta dali svoj iskaz policiji. Protiv g. Vojkovića se vodi kazneni postupak i uvjeren sam da će se vrlo brzo dokazati istina. Sustavnim pritiscima i vrijeđanjem koje je jučerašnjim prijetnjama i napadom prevršilo svaku mjeru g. Vojković je postao osoba s kojom ću komunicirati jedino putem suda."

"Više puta, a tako i ovaj put sam dokazao kako reagiram na pritiske od strane roditelja i menadžera neovisno rade li se putem medija, ili osobno na ulici ili u uredu. Nikad se nisam miješao u posao nijednom našem treneru niti ću to ikad činiti, a branit ću struku od svih pritisaka dok god budem predsjednik Hajduka. O tome tko će igrati odlučivat će isključivo struka koja ima zadatak ocijeniti rad igrača na terenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

"Žao mi je našeg mladog igrača koji svakako ima potencijal i zanimljiv je klubu. Želio sam i želim mu sve najbolje jer je to i od klupskog interesa i ne smatram ga odgovornim za ponašanje njegova oca u konkretnom slučaju. Treneru i kapetanu prve momčadi odmah jučer smo naglasili da ponašanje njegova roditelja ne smije utjecati na igračev status i da je trener taj koji donosi odluke i za njih odgovara."

Pritiska nije bilo

Svoje je spomenuti morao i Marko Lozo, koji je Hajduk vodio na utakmici u Koprivnici:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije istina da je itko vršio pritisak na mene vezano uz sastavljanje momčadi za nastup u Koprivnici. Predsjednik kluba, niti itko iz kluba nije na ikakav način vršio pritisak na mene. Predsjednika taj tjedan nisam ni vidio, niti smo razmijenili ijedan poziv što je lako provjeriti izlistom poziva. Konzultirao sam se isključivo sa stručnim stožerom koji su činili Lalić, Varvodić, Vujović i Bjelanović. Isto tako ništa slično nisam rekao ni roditelju niti igraču i žao mi je što me se, iz ne znam kojih razloga, upliće u ovo."

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo