MA ŠTO KAŽE?

IMAO JE DOSTA LOŠU SEZONU, MUČIO SE S FORMOM I NIZAO ISPADE: Trener Zenita otkrio zašto je doveo baš Lovrena

Lovren je navodno imao ponude iz Italije, kao i neke iz Engleske, ali najkonkretnija je bila ona iz Rusije

Hrvatski reprezentativac Dejan Lovren prešao je nakon šest uspješnih i plodonosnih godina u Liverpoolu u redove ruskog Zenita i iz Sankt Petersburga. Premda detalji transfera nisu poznati, nagađa se kako je Lovren otišao za malo manje od devet milijuna eura, te da je potpisao na tri godine.

Lovren je navodno imao ponude iz Italije, kao i neke iz Engleske, ali najkonkretnija je bila ona iz Rusije i na kraju je tamo završio. No, zašto je Zenit doveo baš Dejana Lovrena? Nije igrao previše ove sezone, forma mu je u silaznoj putanji, imao je nedavno i ponešto ispada na društvenim mrežama kojima je izazvao bijes u javnosti. Trener Sergej Semak otkrio je pozadinu priče, odnosno da je Lovren doveden kao zamjena za Branislava Ivanovića koji napustio klub.

ProfimediaFoto: Harry Marshall / PA Images/Profimedia

Zašto baš Lovren?

“Rastanak s Ivanovićem bio je baš težak, nije bilo lako ni meni, ni njemu, ni ostalim momcima. Po mom mišljenju, u budućnosti drugi igrač neće donesti manje benefita, pa se klub odlučio za takav korak”, iskren je Sergej Semak, a potom dodaje: “Branislav je odigrao prekrasnu sezonu, čak i bolju nego prethodnu. Moja stav je isti kao prije, mi imamo nekoliko ključnih igrača, ali ako smo u mogućnosti da uzmemo boljeg igrača, moramo ići naprijed, moramo se razvijati”, rekao je trener.

Zatim je pojasnio zašto je odabrao baš Lovrena.

“Lovrena sam izabrao zato što u neku ruku podsjeća na Ivanovića, ali je mlađi. Vjerujem da je dobra zamjena. S 31 godinom obrambeni igrači sigurno ne gube na kvaliteti. Nešto je brži od Ivanovića plus ima dobar prvi pas i igra odlično u skoku. Lovren je svestran igrač i nadam se da će nam mnogo pomoći”, veli trener.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr