IMAMO NOVU PROVALU: / Davor Šuker pohvalio suđenje u proljetnom dijelu HNL-a

Image
Foto: PIXSELL, Ivo Cagalj
9.7.2017.
20:17
PIXSELL, Ivo Cagalj
VOYO logo

Seminar je organizirala Sudačka komisija HNS-a, a održan je od 6. do 9. srpnja u Sv. Martinu na Muri, objavljeno je u nedjelju na internetskom portalu Hrvatskog nogometnog saveza.

"Ako u prvom dijelu prvenstva nije bilo dobro, u drugom je bilo vrlo dobro. Promijenili smo sastav Sudačke komisije, usuglasili drukčije kriterije i način napredovanja, jer ne stiže se iz osnovne škole na fakultet, napredovanje i stasanje je dugo. Bitno je da vodeći među vama sude češće, da hvataju formu i zalet za međunarodne stadione. Vi možete daleko, vi niste lošiji od stranih vedeta", kazao je Davor Šuker u uvodnom dijelu seminara, te je dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ZDRAVKO MAMIĆ GRAKNUO, LEGENDA

"Na nama je da se najbolji profiliraju i forsiraju, da sude stalno i stječu sigurnost. Moramo se promijeniti, moramo se svi potruditi i cilj će napokon biti ostvaren. Uvijek ću biti na strani sudaca, imate moju maksimalnu podršku i molit ću da dobijete što više utakmica vani. Budite to što jeste, sposobni i pošteni, sudite ono što vidite i što vam srce kaže".

Sve to jako lijepo izgleda ovako na "papiru". No, svima je jasno da su suci u hrvatskom nogometu daleko od stranih sudaca koji su ipak bolji, a tome svjedoči i pogreške koje su se događale u suđenju u HNL-u. Sjetimo se samo Soudanijevog slučaja u Vinkovcima, da sad ne nabrajamo. Puno se pisalo o lošem suđenju u cijeloj prošloj sezoni i raspravljalo. Previše da bi suđenje po Šukeru bilo "dobro".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svatko tko se i malo razumije u nogomet, a i oni koji se ne razumiju nego jednostavno dobro vide, mogu i sami zaključiti kako i nije baš tako dobro suđenje. Hrvatski suci baš i nisu na "cjeni". To možete vidjeti ako ih potražite na popisima sudaca za Europsko prvenstvo, Svjetsko prvenstvo ili Ligu prvaka. Tamo ih, naime, nećete naći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo