POZITIVNA ENERGIJA

IMA POŠTOVANJE SVOJIH IGRAČA: Nakon senzacije koju je napravio na klupi drugoligaša Hrvat oduševljava u Genoi

Nakon što je dominantno odradio posao u prošloj sezoni i pritom Crotone iz Serie B uveo u talijansko nogometno prvenstvo, hrvatski trener Ivan Jurić priprema se za ispite koji ga očekuju na Genoinoj klupi.

Klub u kojem je proveo završne godine igračke karijere (2006.-2010.) ukazao je Juriću povjerenje predavši u njegove ruke vođenje sastava koji je u prošloj sezoni Serije A zauzeo jedanaesto mjesto poretka dvadeset klubova.

Nekih mjesec i pol dana Jurić razrađuje što će i kako napraviti s Genoinom momčadi kada započne sezona, a jedan od igrača koji bi mu pritom trebali biti od koristi je iz Frosinonea s posudbe vraćeni Aleandro Rosi.

“Prerano je da donesem sud o momčadi. U ovom trenutku ne radimo toliko na taktičkom aspektu koliko na samim pripremama. Značajan je pristup koji ima trener Jurić. Donosi pozitivnu energiju a, ako mi je suditi prema prvom dojmu, čini mi se da ne gubi previše vremena na govore. Prepušta travnjaku da ‘priča'”, kazao je Rosi ponudivši u zaključku svoje viđenje kako do uspješne sezone:

“Najvažnija stvar za nas kao momčad jest shvatiti i ‘upiti’ duh trenera.”

Povratak na Net.hr