'VEĆ SADA JE LEGENDA'

IKONA KRALJEVSKOG KLUBA: ‘Modrićev transfer je najbolji u povijesti Real Madrida’

Trnoviti put do svjetske slave naziv je biografije hrvatskog nogometaša Luke Modrića koju su u Zadru predstavili njezini autori, sportski novinari Vicente Azpitarte i Jose Manuel Puertas.

Još ranije je knjiga predstavljena i u Španjolskoj, a opisuje Modrićev put od teškog djetinjstva i izbjeglištva tijekom Domovinskog rata do statusa zvijezde i jednog od najboljih igrača Real Madrida.

‘JESI LI SIGURAN DA SI DIJETE?’: Zidane pronašao novog vunderkinda, Modrić pored njega izgleda kao dječačić

‘Vječnost u bijelom dresu’

“U španjolskim novinama često sam isticao kako smo u prvoj godini u Madridu Luku branili samo njegova majka i ja. To je šala, ali morate znati da ta godina za njega nije bila nimalo laka jer je doživljavao pritiske i kritike novinara. Znate li što je Luka danas u Španjolskoj? Proglašen je najboljim veznim igračem na svijetu i dio je najvažnijeg nogometnog kluba na svijetu. On je za navijače Reala već sada prava legenda. Postao je ikona, a njegov transfer je najbolji transfer Kraljevskog kluba ikada. Ne znam što ga čega u budućnosti, no vječnost u bijelom dresu već ima osiguranu”, prenosi Goal.com Azpitarteove riječi.

Koautor knjige Puertas je dodao da mu je iznimna čast što je knjiga predstavljena u gradu u kojem je Luka rođen i u kojem je odrastao.

“Krajem 2014. godine Vicente mi je ponudio ovaj projekt. U početku sam bio skeptičan, jer koga zanima priča o mladom nogometašu. No kada sam se prihvatio posla, postalo mi je jasno kako je ovo priča koja mora biti ispričana. Osobito je važno njegovo djetinjstvo i sve ono kroz što je Luka prolazio. Luka je najvažniji igrač Real Madrida, najteže zamjenjiv igrač i zato je važno da smo u Španjolskoj pokazali tko su ljudi koji su mu pomogli, Važno je i da znaju zbog čega je tako skroman čovjek i igrač”, rekao je Puertas.

Povratak na Net.hr