'Ovo je demokracija, nije ovo Sjeverna Koreja'

Hrvatski nogometaš Tonći Kukoč prošlog je vikenda uzburkao duhove, odjenuvši majicu s logom HNS-a, samo bez boja, na kojoj je umjesto HNS pisalo mafija.

30.12.2014.
13:50
VOYO logo

Tonči Kukoć posljednjih mjeseci svojim istupima uveliko i nasmijava, i šokira hrvatsku javnost. Ovaj bivši igrač Hajduka, sada lijevi bočni CSKA, nastavio je u istom tonu proteklog vikenda, kada je na splitskom malonogometnom humanitarnom turniru "Četiri kafića" odjenuo majicu s logom HNS-a , samo bez boja, na kojoj je umjesto HNS pisalo mafija. Time je Kukoč otvoreno pokazao što misli protiv aktualne vrhuške hrvatskog nogometa, i stao na stranu navijača u borbi protiv Mamića, Šukera, i društva. Stoga će sada njegov slučaj riješavati Disciplinska komisija pod predsjedanjem Saše Pavličića-Bekića, jasno da će prvo morati zatražiti Kukočevo očitovanje, odluku ne treba očekivati ranije nego kroz mjesec dana.

//www.youtube.com/embed/xoedE-UaQIg

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kazna koju može dobiti ima raspon od opomene, pa do ukora, a u onim najtežim sučajevima i do suspenzije na dvije godine. Ako bi se, primjerice, HNS odlučio na suspenziju, pravomoćno rješenje suspenzije po Komisiji za žalbu bi bilo proslijeđeno UEFA-i, i Hrvat bi mogao dobiti zabranu igrana bilo gdje u Europi, dok bi za svijet to odlučivala FIFA. Tonći Kukoč je za Sportske pristao prokomentirati moguću kaznu zbog svoje sporne majice.

"Nisam zaslužio nikakvu kaznu. Ovo je demokracija, nije ovo Sjeverna Koreja. Napravio sam što tri milijuna ljudi misli. Ne igram u Hrvatskoj, nisam u reprezentaciji. Najbolje je da me kazne s deset godina, sad imaju razloga da me ne zovu u reprezentaciju. Nisam još ništa dobio od Disciplinske komisije, to će rješavati moj odvjetnik", kazao je Kukoč.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo