Hajdukovac Dinamu pripremio dva velika iznenađenja!

Igor Tudor mirno čeka derbi, odavno nije imao gotovo sve igrače na raspolaganju, upitni su tek Anđelković i Vršajević, a Caktaša nema već duže vremena.

13.9.2013.
13:34
VOYO logo

"To su samo priče i pričice, u najavama je priča jedno, a teren drugo. To je najviše stvar psihe, na terenu se vidi ono što radiš mjesecima", kaže Tudor.

Zadovoljan je odrađenim poslom u prvenstvenoj pauzi. Usto, stigli su mu dvojica novih igrača, Giorgi Iluridze i Haris Bukva. Kako stvari stoje, obojica će biti u prvoj momčadi za dvoboj s Dinamom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ozračje u momčadi je odlično, stigla su dva nova igrača, Iluridze i Bukva su donijeli dodatnu kvalitetu, igrači su to prepoznali. Donijeli su i dodatnu motivaciju u konkurenciji za mjesto u momčadi. Oni su kvalitetni, znatiželjan sam u kojim je razmjerima njihov kvaliteta. Još uvijek smo u fazi upoznavanja, na mjestima gdje smo tanki, u ofenzivnom dijelu, došla su dva igrača, koji će donijeti nešto više", kaže Hajdukov trener.

Njegovi igrači redom najavljuju da je Dinamo favorit. A što kaže trener?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne volim ta pitanja tko je favorit, tko je bolji. Mogu reći ono standardno, Dinamo je dobar, s pravom su u Europskoj ligi, ali mi imamo svoje adute. Oni najavljuju pobjedu, mi svoju", naglasio je strateg Bijelih. Kakav će biti Hajduk?

"Nadam se da će Hajduk biti dobar, radimo da iz dana u dan budemo bolji. Bit ćemo borbeni, agresivni, to mogu garantirati, težit ćemo igri", kaže Tudor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se promijenilo u odnosu na početak sezone i dvoboj u Superkupu?

"Promijenilo se puno toga, oni imaju novog trenera, mi imamo tri nova igrača, tu je i Kouassi kojeg nismo dugo imali. Očekujem ga pravog protiv Dinama. Od nekih naših postulata nećemo odustati, za sada imamo dobru sezonu." Na klupi Zagrepčana je novi trener.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ivankovića baš i ne poznam kao trenera. Ono što sam gledao prije bilo je dobro, a kao osoba vidi se da je gospodin, da je pozitivan. Njegov rad ne mogu komentirati, za to mi treba vremena." Kakvog rivala očekuje Hajdukov trener?

"Očekujem Dinamo u najjačem sastavu, Dinamo koji je favorit ove lige. Poznajemo se svi dobro, neće biti iznenađenja", smatra Tudor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bijeli čekaju utakmicu u nekom posebno ozračju. Posljednjih dana nije se previše pričalo o nogometu.

"Ove priče nemaju utjecaja na momčad, igrači su navikli na ovo ozračje, nije to ništa novo." Ulaznice za derbi idu dobro, očekuje se tridesetak tisuća navijača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svi se nadamo i veselimo se da će nam publika biti dvanaest igrač. Ilurdize i Bukva samo pričaju o tome, jedva čekaju istrčati." U njegovoj momčadi puno je klinaca. I Tudor je kao 18-godišnjak imao svoju premijeru u derbiju. Davne 1996. godine čuvao je Marka Viduku. Što će reći svojim mladićima?

"Nema se što reći, onaj koji je pravi, predodređen za uspjeh ne treba mu ništa reći. A oni koji nisu pravi više vole igrati male utakmice. Tko ne voli igrati derbije neće uspjeti. Bilo mi je prekrasno igrati tu utakmicu, divan osjećaj, koji nosim cijeli život u sebi", zaključio je Tudor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A uoči puta u Split Branko Ivanković održao je konferenciju na novinare u Maksimiru.

"Ovo mi je treći debi na klupi Dinama. Možda nije lagan, ali je ipak najljepše debitirati u velikom derbiju. Za sve nas je privilegij igrati takvu utakmicu, biti dio tog spektakla. Važna nam je i utakmica s Černomorecom, ali ne možemo odvajati domaće prvenstvo i Europsku ligu, sve je to cjelina", rekao je Ivanković kojem je ovo šesti derbi, ima četiri pobjede, remi i jedan poraz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Najdraže su mi dvije utakmice, ona kad smo slavili u Maksimiru 3:0 u zadnjem kolu pogocima Eduarda, kad nas je rijeka ljudi pratila do Trga bana Jelačića i slavila s nama. Potom, nakon pobjede u Amsterdamu, dva dana kasnije igrali smo u Splitu i slavili 2:1. A tužna, to je ona kad smo kod kuće izgubili 2:0, to je moja najslabija utakmica na klupi Dinama", kaže Profesor koji nikad nije izgubio na Poljudu.

Veli da očekuje čvrst, agresivan Hajduk.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kako će biti, prije svega ovisi o nama koliko god da cijenim Hajduk, iako je Tudor napravio odličan posao i sad su se i pojačali. Ne morate pitati idemo li po pobjedu, to se podrazumijeva uza svo uvažavanje našeg najvećeg rivala."

Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo