'TREBA IH DOŽIVOTNO UDALJITI'

ŠTIMAC SASUO PALJBU PO HNS-U: ‘Cirkusanti na čelu sa Šukerom opet se sprdaju s Hrvatskom’

Hrvatski nogometni savez još uvijek nije službeno potvrdio da će Zlatko Dalić voditi izabranu vrstu u pokušaju plasmana na Svjetsko prvenstvo, potom, izbore li ga Vatreni, i na njemu samome, a to je činjenica koja strahovito ljuti pojedince iz nogometnog svijeta. Među njima je i Igor Štimac.

Najava spomenutog raspleta sastanka Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza isplivala je u javnost i Dalić bi prema njoj, nakon vatrogasne uloge u Kijevu, trebao ostati na čelu reprezentacije, no to tek treba biti i jasno definirano i tako iskomunicirano.

HNS DONIO ODLUKU O NOVOM IZBORNIKU: ‘To je riješena stvar! Dalić će voditi ekipu u dodatnim kvalifikacijama i na SP-u’

Sve to Igoru Štimcu, nekadašnjem reprezentativcu i izborniku reprezentacije, nalikuje na – cirkus:

“Sve to govori o tome koliko su ljudi u HNS-u neozbiljni. Jer ako su nas mijenjali već u prvoj minuti nakon poraza, kako bi sačuvali svoje fotelje, za Dalića su trebali imati spreman ugovor pet minuta prije kraja utakmice protiv Finske. A ne da se sada ovako razgovara, diskutira i spekulira. Cirkusanti na čelu sa Šukerom opet se sprdaju s Hrvatskom. Nedefiniranost Dalićevog statusa je novi dokaz da ih sve treba doživotno udaljiti iz HNS-a.”

Kazao je to Štimac za tportal.hr, potom i analizirao moguće suparnike Hrvatske u dodatnim kvalifikacijama za SP. Bit će to jedna iz četverokuta koji čine Grčka, Švedska, Irska i Sjeverna Irska.

“Po tradiciji, iz nekog razloga, otočne reprezentacije nam nikako ne leže. Imali smo problema sa Škotskom, pobjeđivali smo Engleze, ali i teško gubili, a ni s Walesom nije bilo jednostavno. U cijeloj toj priči ja bih možda najradije birao između Sjeverne Irske i Švedske. No bez obzira koga dobili, morat će naši dečki igrati na visokom nivou i ponoviti drugo poluvrijeme iz Kijeva”, jasan je Štimac.

Povratak na Net.hr