Štimac otvoreno progovorio o Sammirovom problemu

Bura nakon poljudskog poraza Vatrenih od Švicarske i dalje se ne stišava, a na račun novog izbornika Igora Štimca i dalje pljušte kritike.

20.8.2012.
10:01
VOYO logo

Nekoliko dana nakon lošeg izdanja na Poljudu, oglasio se izbornik i iznio planove.

"Nije bilo dobro, realan sam, puno sam toga prošao u životu. U idealno ne vjerujem, ali vjerujem u svakodnevna poboljšanja zahvaljujući radu, žrtvi i ulaganju. Na početku mandata sam rekao da mi prijateljske utakmice neće služiti da bih uljepšao statistiku nego za uklanjanje dilema. Nakon Švicarske više nemam nikakvih dvojbi. Jasno je da Hrvatska ima kadar koji je dobro poznat, plus nekoliko mladih koji su na dobrom putu. Kazao sam vrlo konkretno, čim sam postao izbornik, da neću raditi radikalne promjene, nemam vremena za implementiranje nekih rješenja koja bih želio, okrenut ćemo se onome što imamo, što je provjereno i činit ćemo sitne korekcije", izjavio je Štimac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, noviteta za Makedoniju zasigurno će biti. Ovaj vikend izborniku se nametnuo Mladen Petrić, koji je fantastičnim nastupom u debiju za Fulham zabio dva gola i jednom asistirao, Šimunić se polagano vraća u formu, a 'goruće' pitanje postao je Sammir.

"Petrić i Šimunić ni po čemu nisu novi, oni se vraćaju u konkurenciju. Veselim se njihovu povratku u puni nogometni život. Oni imaju iskustvo i klasu", istaknuo je Štico i dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kad Sammir zasluži poziv, na meni je da ga pošaljem. Ima li to više smisla ponavljati? Sammir će igrati u reprezentaciji nakon što sam sa sobom riješi pitanje načina svog života i kad fizički bude spreman na razini koja je nužna. Treba li išta jasnije reći? Njegove igračke kvalitete nisu niti bile dvojbene, druge su stvari upitne. Razgovarao sam i s njim, odmah po stupanju na ovu funkciju, naglasio sam mu da je svaki profesionalac koji ispunjava uvjete u krugu potencijalnih kandidata. Dakako, o njima ovisi hoće li to i postići", zaključio je u razgovoru za Sportske novosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo