O velikoj krađi ni slova: 'Nevjerojatno, da ti netko sve tako uzme na SP-u...'

Na kraju Svjetskog prvenstva bih istaknuo jednu reprezentaciju - Kolumbiju! Da su im dozvolili pobijediti Brazil, ja ne bih bio siguran da upravo oni ne bi otišli do kraja.

14.7.2014.
16:03
VOYO logo

Svi imamo neke simpatije i favorite, ali u globalu nogomet na ovom SP-u je jako zadovoljio. Imali smo u finalu dvije reprezentacije koje su imale kontinuitet igara na ovom natjecanju. Argentina čvrstinu i rezultatsku sigurnost, uz nesreću. A to je ozljeda Di Marije. Ja osobno smatram da bi Argentina lagano pomela Nijemce da je Di Maria igrao u finalu.

Nažalost. Nažalost po mene jer sam navijao za Argentinu, to se nije dogodilo. Njemačka, s druge strane, i nije nešto oduševila. Još su nekako igrali u skupini, ali onda je došla ta nokaut-faza, prvu utakmicu su uspješno apsorbirali, i onda im se dogodi taj Brazil koji je Njemačka prošla bez problema, u jednoj katastrofalnoj situaciji za momčad Brazila, koja je imala najnegativniju momčad u povijesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//cdn.playwire.com/bolt/js/embed.min.js

To im je dalo snagu za finale u kojem sam vidio bolju i sigurniju Argentinu. OK, i Nijemci su imali svoje šanse, ali Argentina je bila sigurnija. Nogometno sveukupno super zadovoljavajuće, i finale, i cjelokupni SP. Vidjeli smo puno toga dobroga. Ja sam navijao za Argentinu zato što mi je ulijevala sigurnost, imali su kontinuitet sigurnosti i rezultata. Možda nisu briljirali, ali su imali karakter, pobjednički mentalitet koji su pokazivali. Zato mi je žao što nisu otišli do kraja. Ono što je vidljivo je to da Argentina ne može nadomjestiti Angela Di Mariju. Nevjerojatno, ali izlaskom Lavezzija, a ulaskom Aquirea, igra Argentine je pala. Nevjerojatno, ali istinito. Svake minuta utakmice je nestajala ta ideja i Njemačka je počela preuzimati konce igre i Argentina je nestala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jednostavno, taj dan nije bilo sreće i nije joj bilo suđeno. Reakcija Higuaina na onu situaciju, njegov udarac je bio rangu trećeligaškog igrača. Ja bih samo rekao 'Bog je tako htio!'. Dobro, Higuain sam po sebi daje jednu dubinu, širinu, i opasnost u Argentini, s tim da ne radi jako puno U fazi obrane. To su stvari kojih nema u momčadi Njemačke, u njoj svi moraju igrati obranu. Mene je Messi razočarao, najbolji igrač svijeta, što on i je, niti jednu utakmicu nije riješio u nokaut-fazi. Ukupno gledano, to je bilo ipak premalo. Ja ne znam pravilo za biranje najboljeg igrača SP-a, ali ja bih za najboljeg igrača ovog Mundijala u Brazilu proglasio Manuela Nauera.

On je doveo Njemačku do titule i napravio bi presedan kada je riječ o biranju najboljih igrača SP-a. Za mene je on kralj ovog Svjetskog prvenstva! Da ne govorim da je bio i libero iza obrane, što još nikada nisam vidio u nogometu. To je novitet, ma čudesno, čudesno. Ako govorimo o Robbenu i Messiju, onda bih Messija ipak stavio ispred Robbena. bez obzira na to što je Robben imao neke jako dobre predstave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/_wC8ORUThFs

Međutim, posebno bih istaknuo jednu reprezentaciju - Kolumbiju. Da su kojim slučajem pobjedili Brazil i napunili se dodatnom dozom samopouzdanja, ja ne bih bio siguran da upravo oni ne bi otišli do kraja. Izgledali su jako dobro i jako moćno, i mnogi su navijali za njih. I sad zamislite da smo vidjeli Rodrigueza u polufinalu i finalu, pa dao bi možda na kraju 10 par golova. Nevjerojatno, da ti netko sve tako uzme na Svjetskom prvenstvu...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se tiče Hrvatske, možda se ovo sad neće nekome svidjeti, ali ja gledam na to da je Niko, bivši vrhunski igrač i obiteljski čovjek, neke greške i priznao, i na kraju sve to ima neku pozitivnu stranu. Mi moramo priznati da nismo prošli upravo taj favorizirani Brazil. Malo nas je dijelilo od toga, ali nismo uspjeli. Ja ipak vidim sve pozitivno. Na kraju nam možda SP otvori oči.

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo