IDEMO, SLAVENE! / Veliki dan za Bilića, hoće li opet biti hit?

Image
Foto: AFP, BEN STANSALL
30.1.2016.
12:00
AFP, BEN STANSALL
VOYO logo

Od šesnaest parova koji se susreću od petka do nedjelje u njih samo tri nalaze se s obje strane centra momčadi iz elitnog razreda engleskog nogometa. Posebno bi, pak, zanimljivo trebalo biti na Anfieldu na kojem se treći puta u sezoni susreću Liverpool i momčad hrvatskog menadžera Slavena Bilića. U dvije ovosezonske međusobne utakmice ovih klubova oba je puta velikog razloga za zadovoljstvo imao hrvatski trener. U prvoj utakmici protiv tadašnjeg trenera RedsaBrendana Rodgersa, a u drugoj protiv njegova nasljednika Jürgena Kloppa.

Dvije uvjerljive ligaške pobjede

U prvoj utakmici sezone upisana je na strani rezultatski dojmljiva 3:0 pobjeda izgrađena na golovima Lanzinija, Noblea i Sakha.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ostala je zapamćena i po iznimno lošoj reakciji Dejana Lovrena nakon čije je pogreške postignut drugi gol na utakmici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To je slavlje bilo i prvo Bilićevo protiv Liverpoola od zasjedanja na klupu londonske momčadi i drugo takvo u njegovoj trenerskoj karijeri nakon što je kao prvi čovjek struke turskog Beşiktaşa izbacio taj klub u šesnaestini finala Europa lige kroz dvije utakmice u sezoni 2014/15. Podsjetimo, nakon što su obje završile pobjedama 1:0, Bilićev tadašnji klub slavio je plasman u osminu finala boljim izvođenjem jedanaesteraca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do druge u premierligaškim ogledima stigao je početkom siječnja, a tada je bilo 2:0. Pogotke su, po jedan u svakom poluvremenu susreta, postigli Michail Antonio i Andy Carroll.

https://vid.me/ZtLA

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izostanci s obje strane

Carl Jenkinson, Manuel Lanzini, Diafra Sakho i Andy Carroll nedostupni su Biliću za nadolazeću utakmicu u kojoj će pokušati Liverpoolu nanijeti prvi domaći poraz u utakmicama FA Cupa još od 2010. Ima i Liverpool svojih problema s ozljedama, a među igračima koji ne bi trebali nastupiti u tom ogledu su i Philippe Coutinho, Daniel Sturridge i Martin Škrtel.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo