Ukrotio ga

IBRA ISPRIČAO DO SAD NEISPRIČANU PRIČU I ODUŠEVIO: “Pitao sam se, tko je taj debeli gnom?!”

Jedan od najboljih napadača svijeta, u mnogočemu kontroverzni ali ništa manje fantastični nogometaš PSG-a Zlatan Ibrahimović, otkrio je detalje svog prvog susreta sa svojim menadžerom Minom Raiolom.

Zlatan Ibrahimović jedan je od onih nogometaša kojeg prati predznak izrazito bahatog momka koji ne trpi da ga se zadirkuje. Međutim, ovoga puta, legendarni Ibra je ispričao kako ga je menadžer Raiola itekako naučio pameti.

“Kad sam se išao prvi puta naći sa Raiolom, obukao sam svoju predivnu Guchi jaknu, stavio na ruku zlatni sat, parkirao svoj Porsche ispred ulaza u restoran u kojem smo se dogovorili naći. Očekujem ja menadžera, kad ono u restoran ulazi osoba u trapericama, majici s kapuljačom i sa velikim trbuhom. Meni se u tom trenutku činilo kako je jedan od Sopranovih”, počinje svoju priču Ibrahimović i nastavlja:

-
Zlatan Ibrahimović sjedi ispred Mine Raiole (desno)Foto: GIUSEPPE CACACE

“Čovjeće, tko je ovaj tip?! Trebao bi biti zastupnik sportaša, a tako bi trebao i izgledati. Uglađeno. Trebao! Tada smo sjeli za stol, a on je naručio hrane za petoricu. I da, tip se zvao Mino Raiola. Međutim, kad smo počeli pričati, debeli gnom je izvukao papir A4 formata u kojem su bili neki brojevi i imena.

Pozvao ga na red

I onda je Raiola počeo…

“Dakle Zlatane, ovako stoje stvari. Christian Vieri 24 gola u 27 utakmica, Filipo Inzaghi 20 pogodaka u 25 dvoboja, David Trézéguet 20 pogodaka u 24 utakmice, Zlatan Ibrahimović 5 golova u 25 susreta. Da li ti stvarno misliš da te mogu prodati sa ovakvom statistikom? Misliš li da si neki cool tip? Misliš li da me možeš impesionirati sa tim zlatnim satom i Porscheom? Dragi, sve su to sranja. Jel bi htio zaraditi još više novca ili bi htio postati najbolji na svijetu?”, dao je Raiola do znanja Ibrahimoviću. Ibra nastavlja svoju priču.

“Rekao sam mu da želim postati najbolji na svijetu, a on mi je na to rekao: ‘Onda, dobro. Ako budeš najbolji s tim će doći i sve ostalo, a ako budeš izgubio glavu za novcem, ništa nećeš dobiti, shvaćaš li to? Moraš prodati sve svoje automobile, satove i početi trenirati tri puta više i napornije nego do sada, jer, trenutno si statistički očajan”.

Raiola ga okrenuo na bolje

Ibrahimoviću su se te riječi usadile u glavu.

“Počeo sam ići na treninge sa klupskim Fiatom. Da, bilo je dosadno i ponižavajuće, priznajem. Od tada sam sve od sebe davao na treninzima i utakmicama. Mino Raiola je bio kao pijavica. Totalno se zalijepio za mene i nije mi dao da dišem. Rezultat? Imam plaću od milijun eura mjesečno i jedan sam od najboljih igrača svijeta”, opisao je Ibrahimović prvi susret sa svojim menadžerom.

Povratak na Net.hr