I Varaždin i Split pali pred europske izazove

Nastupi u Europi očito su ostavili traga na Varaždincima i Splitovcima, pa su u novo prvenstvo krenuli porazima.

25.7.2011.
11:37
VOYO logo

Odlični nastupi tijekom prošloga prvenstva, osvojeno treće mjesto, prolaz u sljedeću rundu kvalifikacija za Europsku ligu te činjenica da su, uz Dinamo, jedina momčad HNL-a koja je prošle godine dva puta bila bolja od Cibalije, samo su neki od razloga zašto su Vinkovčani strahovali od prvoga kola i utakmice sa Splitom.

Trener Varaždina Samir Toplak uoči dolaska Lokomotive isticao je kako je lijepo pobjeđivati u europskim utakmicama, ali da prioritet mora biti domaće prvenstvo. Poraz kod kuće pokazatelj je da njegovu momčad čeka vrlo neizvjesno prvenstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od prve minute domaći igrači pokazali su da više žele pobjedu te su svako malo opasno prijetili gostujućem vrataru Vukoviću. Redali su se šutevi po golu Vukovića da bi Bartolović, nakon ubačaja Kresingera i asistencije Vitaića, domaću momčad doveo u vodstvo u 22. minuti kada je sa desetak metara pogodio gornji desni kut gostujućeg vratara.

Imali su domaći igrači do kraja prvoga poluvremena još nekoliko prilika, prije svega preko Radotića i Vitaića, da već u prvih 45 minuta riješe pitanje pobjednika, ali su nedostatak koncentracije i odlične obrane Vukovića spriječile takav scenarij.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugo poluvrijeme domaća momčad ušla je još agresivnije i čvršće tako su se od prve minute nastavka počeli redati šutevi po golu vrata Splita. Katalinić je u nastavku probao sa nekoliko zamjena preokrenuti rezultat, ali i unatoč tome njegovi igrači nisu uspjeli ozbiljnije ugroziti gol vratara Matkovića.

I kada se u 78. minuti, nakon isključenja gostujućeg igrača Vidića, činilo da je utakmica gotova, Marčić je svojoj momčadi u 88. minuti donio izjednačenje i, činilo se, vrijedan bod iz Vinkovaca. "Nepravdu" je ipak ispravio Frane Vitaić koji je u sudačkoj nadoknadi sa 17 metara postigao pravi eurogol i domaćoj momčadi donio tri vrijedna boda. Gosti iz Zagreba od prve su minute preuzeli konce igre u svoje noge. Prvo je u 12. minuti Poljak odlično pucao glavom, ali s gol-linije loptu izbija Tkalčić. Bolju igru Lokomotiva je okrunila golom u 18. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šćrbec je bez većih problema prevario svojeg čuvara, pretrčao gotovo pola terena i pogodio za vodstvo od 1:0. Samo tri minute kasnije Antolić je iz slobodnog udarca propustio povećati Lokomotivino vodstvo. Varaždin je jedinu pravu priliku propustio realizirati u 35. minuti. Trojak je odlično uposlio Vugrinca, ali kapetan Varaždinaca sa svega nekoliko metara promašuje cijeli gol.

Utakmicu je iz svečane lože pratilo i čelništvo Dinama u svojem najjačem sastavu. Zdravko i Zoran Mamić te trener Krunoslav Jurčić, stigli su u živo vidjeti svoje igrače koji se nalaze u Lokomotivi na posudbi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pobjedu gostiju potvrdio je Nino Bule u 85. minuti. Kapetan Lokomotive najviši je bio u skoku nakon ubačaja iz kornera i glavom skrenuo loptu za konačnih 2:0.

Vezani članci:

arti-201107220751006 arti-201107220255006 arti-201107190786006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo