I UEFA / se smije 'letećem cirkusu Zdravka Mamića'

Dinamo, koji neki navijači posprdno nazivaju 'leteći cirkus Zdravka Mamića', opet je razočarao, a nakon četiriju utakmica u Europskoj ligi, stiglo je bolno otrežnjenje.

8.11.2013.
10:01
VOYO logo

Modri su nakon poraza od 2:0 od PSV-a ove godine 7. studenoga rekli zbogom najavljivanom proljeću u Europi i sad se u miru mogu posvetiti cilju koji Mamića i ekipu iz Maksimira, ali i malo koga drugog, veseli – osvajanju novog naslova prvaka Hrvatske.

U trenutku kad je izgubio nastup u Ligi prvaka i otkrio s kime će Dinamo igrati u "utješnoj" Europskoj ligi, čelnik Dinama ustvrdio je da je skupina s Ludogorecom, Černomorecom i PSV-om prolazna i "taman po mjeri", no realnost je, očito, sasvim drugačija. Ludogorec s "bogatom nogometnom prošlošću" osigurao je proljeće u Europi, a Dinamo je zakucan na dno ljestvice s jednim bodom i jednim postignutim pogotkom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako u Dinamu same nastupe u Europi prikazuju kao ogroman uspjeh za njih same, ali i druge hrvatske klubove koji od toga imaju koristi, UEFA u svom izvještaju s utakmice nije zaboravila podsjetiti na katastrofalnu "tradiciju" i podatak da hrvatski prvak već treću sezonu zaredom putuje po Europi i skuplja "čvrge", te da je u Eindhovenu doživio deveti uzastopni gostujući poraz u skupinama UEFA-inih natjecanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pobjede već dugo onako iskreno ne vesele dobar dio modrog puka, kojeg u Maksimiru ima u tragovima, ni porazi ne bole više onako jako, a dodatnu sol na ranu u četvrtak navečer je dinamovcima stavio protjerani dinamovac.

Nedugo nakon novog Dinamovog poraza na Kantridi, Rijeka je počela susret s Lyonom i izvukla remi (1:1) fenomenalnim pogotkom Andreja Kramarića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mnogi navijači Dinama su se poklonili njegovoj majstoriji, ali i uzalud po tko zna koji put zapitali zašto igra u bijelom, a ne plavom dresu.

//www.youtube.com/embed/1TRdNubaXn0

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naše dijete, koje odmalena živi za Dinamo, koji je svaki dan, svaku minutu rastao uz klub, koji je ludovao na tribinama za naš klub. Dijete koje je za omladinski pogon našeg kluba zabilo više od 450 golova i nikad nije dobilo pravu šansu jer nije htjelo potpisati robovlasnički ugovor sa zna se kime, pa su šanse prije njega dobili nekakvi Čopovi, Rukavine i slični igrači kojima je Dinamo samo odskočna daska. Zato naše dijete zabija u nekom drugom dresu, ali ne brini, Krama. Čim vratimo Dinamo, vraćamo i tebe. Bit ćeš opet onaj Dinamo!", poručili su navijači iz građanske inicijative Zajedno za Dinamo.

U Dinamu su potvrdili da je Mamić, koji je ove sezone već "potrošio" Jurčića i Ivankovića, te drugi put na klupu postavio brata Zorana, u Eindhovenu ručao s Felixom Magathom i tako odradio prvu rundu pregovora oko njegovog eventualnog preuzimanja Modrih, no pitanje je što bi on za velike novce uopće mogao donijeti očito limitiranoj momčadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo