Šuker se konačno oglasio povodom skandala u Dugopolju

8.10.2014.
17:33
VOYO logo

"Ovakva infrastruktura potrebna je hrvatskom nogometu. Imamo dobru ligu i izvrsnu reprezentaciju, ali nam nedostaje infrastruktura koja odgovara standardima UEFA-e. Trening kamp na Rujevici trebao bi postati županijski centar za mlade nogometaše. Hvala HNK Rijeci, Gradu Rijeci i svima koji su se u teškoj ekonomskoj krizi odlučili izgraditi ovakvu infrastrukturu i novi stadion. Nogomet je rastući biznis u svijetu, a Hrvatska mora ići ukorak sa europskim standardima. Ovakva infrastruktura, kakva se gradi na Rujevici, trebala je biti izgrađena prije 20 godina", kazao je Šuker i pozvao druge klubove, gradove i županije da što prije pripreme svu potrebnu dokumentaciju i počnu graditi svoje kampove za trening kao regionalne centre, dodavši da će HNS poduprijeti i njihovu izgradnju.

Po navodima web stranice riječke gradske uprave Šuker je, odgovarajući na pitanja novinara, komentirao utakmicu Hajduk-Rijeka u Dugopolju i osudio ponašanje navijača Hajduka na stadionu. Iskazao je nadu da će se situacija sa suspenzijom NK Zagreb riješiti u roku i pohvalio uspjehe riječkih nogometaša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izrazivši zadovoljstvo što će se u Rijeci graditi novi stadion Šuker je kazao kako je HNS poslao UEFA-i kandidature Rijeke i Pule za domaćinstvo Europskog prvenstva 2016. godine za U-19 reprezentacije.

Predsjednik HNS-a Davor Šuker izjavio je u srijedu da je Savez prijavio Rijeku i Pulu za domaćine Europskog prvenstva za igrače do 19 godina, koje bi se trebalo održati 2018. godine, objavio je internetski portal Hrvatskog nogometnog saveza. "Moramo dati mladima da igraju i s tim u vezi moram istaknuti da smo prijavili Rijeku i Pulu kao domaćine Europskog prvenstva za igrače do 19 godina 2018. godine. Nadam se da ćemo biti domaćini tog EP-a i da ćemo ovdje, gdje sada prolaze bageri i kamioni, sjediti na tribinama u lijepom ozračju i da Hrvatska pobjeđuje", izjavio je Davor Šuker prilikom obilaska gradilišta budućeg trening centra NK Rijeke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HNS planira da se EP 2018. igra na stadionima NK Rijeke, Istre 1961, Uljanika i na Kostreni, a odluku o domaćinu UEFA će donijeti u siječnju 2015. godine.

"Bila bi velika stvar za hrvatski nogomet kada bismo dobili domaćinstvo tog natjecanja. Učinili smo maksimum u svojoj kandidaturi, vjerujemo da ispunjavamo sve Uefine zahtjeve. Svjesni smo jake konkurencije, ali imamo razloga vjerovati u pozitivan ishod", rekao je tehnički direktor HNS-a Romeo Jozak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo