I HRVATSKA IMA SVOJE ADUTE! Objavljena imena 55 kandidata za najbolju momčad godine

Ušli smo u posljednji mjesec u godini i sve je više izbora za najbolje pojedince i ekipe. Međunardona nogometna federacija (FIFA) i Sindikat nogometaša FIFPro u četvrtak su objavili kandidate za momčad godine.

Na popisu se nalazi 55 imena, a najbolju jedanaestoricu će svojim glasovima izabrati nogometaši iz cijelog svijeta. Točnije, pravo glasa ima više od 25.000 igrača iz 75 svjetskih zemalja u kojima djeluju nogometni sindikati.

IZABERITE FORMACIJU I SLOŽITE MOMČAD GODINE: Među 40 kandidata je i Luka Modrić!

Objava 9. siječnja

Momčad će biti sastavljena u formaciji 4-3-3, a među kandidatima su i dvojica hrvatskih reprezentativaca. Očekivano, na popisu je veznjak Real Madrida Luka Modrić koji je već nominiran i za Zlatnu loptu, FIFA-inu nagradu The Best, proglašen je i najboljim veznim igračem španjolske Primere. Društvo mu ovom prilikom pravi Ivan Rakitić iza kojeg je još jedna dobra godina u dresu Barcelone.

Momčad godine bit će objavljena na svečanosti u Zürichu, 9. siječnja, a isti dan će biti proglašeni i najbolja nogometašica i nogometaš, treneri godine, najljepši pogodak, te dobitnici nagrada za fair-play i navijače.

 

Povratak na Net.hr