I DALJE ZABIJAJU GLAVE U PIJESAK: / U UEFA-i su ekstremno razočarani 'progonom' Platinija

Image
Foto: AFP, FABRICE COFFRINI
21.12.2015.
14:44
AFP, FABRICE COFFRINI
VOYO logo

Platini i Blatter su suspendirani na osam godina zbog zlouporabe položaja, sukoba interesa i nelojalnog vođenja, a vezano za isplatu 1,8 milijuna eura Platiniju od strane FIFA-e 2011. godine. Obojica su početkom listopada suspendirani na 90 dana nakon što je istraga otkrila da je Blatter platio Platiniju taj iznos isplatio na temelju usmenog dogovora i to za posao savjetnika navodno izveden u razdoblju od 1998. do 2002. godine.

"Miran u duši"

Bivši kapetan francuske nogometne reprezentacije i trostruki osvajač Zlatne lopte Platini je najavio žalbu pred Sportskim arbitražnim sudom (CAS), kazavši da je "miran u duši" te da osuđuje "pravu predstavu koju su inscenirala tijela bez ikakvog legitimiteta i vjerodostojnosti", a s ciljem da uprljaju njegovo ime.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Paralelno sa žalbom CAS-u, odlučan sam žaliti se, kada za to dođe vrijeme, i pred civilnim sudovima kako bih dobio priliku da obranim svoj integritet od štete koju trpim već tjednima. I��i ću do kraja u tom postupku", kazao je Platini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oglasila se i UEFA-a, koja je izrazila "ekstremno razočarenje" zbog suspenzije od osam godina koja je dosuđena njenom predsjedniku te naglasila da "ga podržava u njegovom pravu na pravedan postupak". UEFA, u čijem Izvršnom odboru sjedi i naš Davor Šuker, ističe da se na tu odluku moguće žaliti te inzistira na Platinijevom pravu "da dobije priliku oprati svoje ime" u slučaju spornog transfera od 1,8 milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo