I DALJE MU JE NEDOSTIŽAN: / Ronaldo ponovno nije uspio stići do rekorda

Image

Najbolji portugalski nogometaš Cristiano Ronaldo i dalje je u lovu na rekordno ostvarenje Francuza Michela Platinija, vodećeg na ljestvici najboljih strijelaca u povijesti europskih prvenstava.

1.7.2016.
0:12
VOYO logo

Legendarni francuski nogometaš i posrnuli Uefin predsjednik i dalje ostaje vodeći na listi strijelaca europskih prvenstava s devet postignutih pogodaka. Ronaldo je na Euru u Francuskoj već prepravio neke knjige rekorda, pa je tako postao nogometaš s najviše nastupa na europskim prvenstvima (19) i jedini koji je bio strijelac na četiri europska prvenstva. Dva je pogotka postigao na EP-u 2004., jednog 2008. godine, tri na Euru 2012. i dva u Francuskoj (ne računaju se golovi u raspucavanju s bijele točke), odnosno ukupno osam golova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ronaldo je s ukupno osam golova na drugom mjestu ukupne ljestvice najboljih strijelaca u povijesti EP-a. Na vrhu je i dalje Michel Platini sa devet golova, a sve ih je postigao na Euru 1984. godine, kada je predvodio Francusku do naslova prvaka.

Europska prvenstva, najbolji strijelci

9 - Michel Platini (Fra)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

8 - Cristiano Ronaldo (Por)

7 - Alan Shearer (Eng)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

6 - Zlatan Ibrahimović (Šve), Patrick Kluivert (Niz), Ruud van Nistelrooy (Niz), Nuno Gomes (Por), Thierry Henry (Fra)...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najviše nastupa:

19 - Cristiano Ronaldo (Por)

16 - Lilian Thuram (Fra), Edwin Van der Sar (Niz), Gianluigi Buffon (Ita), Cesc Fabregas (Špa), Andres Iniesta (Špa), Bastian Schweinsteiger (Njem)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

15 - Sergio Ramos (Špa), David Silva (Špa)...

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo